Για δεύτερη μέρα «μάχη» με τις φλόγες στα Καλύβια Αττικής (pics)

Καλύβια

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στα Καλύβια Αττικής. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν από χθες το απόγευμα «μάχη» με τις φλόγες, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο τους. Αυτή την ώρα, το κύριο μέρος της φωτιάς εντοπίζεται στο λόφο Σκόρδι.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να κάνουν χαμηλές πτήσεις στην περιοχή δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Συνολικά, αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ενίσχυσε παράλληλα τις πυροσβεστικές δυνάμεις και με δύο ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου, κατάλληλα για χωματουργικές εργασίες και διανοίξεις δρόμων.

Καλύβια03

Σημειώνεται ότι, χθες το βράδυ, η φωτιά πλησίασε πολύ κοντά σε σπίτια που βρίσκονται στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι.

Προς το παρόν, πάντως, ευτυχώς, δεν απειλούνται κατοικίες.

Καλύβια04

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαρίλη όλη τη νύχτα επιχειρούσαν στην περιοχή 30 οχήματα της πυροσβεστικής με 80 πυροσβέστες, 55 άτομα πεζοπόρο, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 οχήματα ΟΤΑ και 8 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου τόνισε ότι η παρέμβαση της πυροσβεστικής ήταν ουσιαστική κι έκανε λόγο για ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών να ελέγξουν τη φωτιά, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και σπίτια. Ο κ Φιλίππου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το μέτωπο θα ελεγχθεί.

Σημειώνεται πως αργά το βράδυ, η τροχαία έδωσε και πάλι στην κυκλοφορία την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου που είχε διακόψει προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες πυρόσβεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε τις τιμές στα νέα διόδια της Ιόνιας Οδού

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρόμος στην Κρήτη – Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ταρακούνησε το βράδυ τη Γαύδο

ΑΚΟΜΑ: Μεγάλη φωτιά στα Καλύβια Αττικής: Όλη τη νύχτα η μάχη με τις φλόγες (vid)