Η στέψη της Ελληνίδας «βασίλισσας των αιθέρων» – Δείτε τη στιγμή της απονομής (pics)

Κατερίνα Στεφανίδη

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια χάρισε η Κατερίνα Στεφανίδη που… πέταξε πάνω από τα 4 μέτρα και 91 εκατοστά.

H Ελληνίδα Ολυμπιονίκης του επί κοντώ ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου για να φορέσει για ακόμα μία φορά το χρυσό μετάλλιο στο στήθος της, έχοντας πλέον κατακτήσει τα πάντα.

Το άλμα επί κοντώ των γυναικών έχει πλέον και με τη βούλα την έβδομη Παγκόσμια πρωταθλήτρια του.

H Κατερίνα Στεφανίδη μετά τον θρίαμβο της στον τελικό της Κυριακής (06/08) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου ανέβηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η Κατερίνα είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που πήρε το χρυσό σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό.

Λίγο μετά τις 8μ.μ. ώρα Ελλάδος πραγματοποιήθηκε η απονομή στο επί κοντώ των γυναικών εκεί όπου η 27χρονη Ελληνίδα με καλύτερο άλμα στα 4,91μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό για τη χώρα μας σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα με από 14 χρόνια και την επιτυχία της Μιρέλα Μανιάνι (ακοντισμός) στο Παρίσι.

Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα, Σάντι Μόρις με 4,75μ., ενώ στην τρίτη ισοβάθμησαν η Ρομπέιλις Πεϊνάδο από την Κολομβία και η Γιαρισλέϊ Σίλβε (Κούβα) με 4,65μ.

Έτσι, αυτή τη στιγμή η Κατερίνα Στεφανίδη πλέον είναι χρυσή Ολυμπιονίκης, Πρωταθλήτρια κόσμου στον ανοικτό στίβο και πρωταθλήτρια Ευρώπης τόσο στον ανοικτό όσο και στον κλειστό.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Λονδίνου, το μοναδικό που έλειπε από την συλλογή της, με άλμα στα 4.91, που είναι πανελλήνιο ρεκόρ (το προηγούμενο επίσης δικό της με 4.90μ από τις 10/2/2016 και του ανοικτού με 4.86μ από τις 8/6/2016 στη Φιλοθέη).

Έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή και στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις, αφού πέρυσι είχε πάρει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Ένα επίτευγμα που το έχουν πετύχει ελάχιστοι Έλληνες αθλητές σε όλα τα αθλήματα, όπως ο Κώστας Κεντέρης στον στίβο, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών, ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο, ο Δημοσθένης Ταμπάκος και ο Λευτέρης Πετρούνιας στην ενόργανη γυμναστική.