Τα φιδάκια της Παναγίας έκαναν την εμφάνισή τους στην Κεφαλονιά (pics & video)

Κάθε χρόνο τα φιδάκια της Παναγίας ξεκινούν να κάνουν την εμφάνισή τους στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς.

Πρόκειται για ένα σπανιότατο έως μοναδικό γεγονός που συμβαίνει συγκεκριμένες ημέρες κάθε χρόνο, προσελκύοντας εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες πιστών αλλά και σκεπτικιστών που σπεύδουν να δουν με τα μάτια τους τα δεκάδες φιδάκια της Παναγίας.

Στο Ναό της κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Μαρκόπουλο της νότιας Κεφαλονιάς, 25 χλμ από το Αργοστόλι, συμβαίνει κάθε χρόνο, από τις 6 έως τις 15 του μήνα Αυγούστου, ένα θαυμαστό γεγονός που οι κάτοικοι έχουν συνδέσει με την εικόνα της Παναγίας.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα φιδάκια εμφανίζονται από την γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Κάθε χρόνο οι πιστοί αναμένουν με αγωνία τα φιδάκια της Παναγίας, καθώς πιστεύουν ότι αν δεν εμφανιστούν κάτι κακό θα συμβεί.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφανισθεί δυο φορές, τον Αύγουστο του 1940 (πριν τον πόλεμο) και τον Αύγουστο του 1953 που η Κεφαλονιά ισοπεδώθηκε από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Κανείς από τους ειδικούς που έχουν εξετάσει τα φιδάκια δεν μπορεί να τα κατατάξει σε κάποιο από τα γνωστά είδη.

Αυτά είναι γκρίζα, λεπτά και το μήκος τους δεν ξεπερνά το ένα μέτρο. Το δέρμα τους είναι βελούδινο και στο κεφάλι, όπως και την άκρη της γλώσσας τους, σχηματίζεται ένας μικρός σταυρός.

Σύμφωνα με την παράδοση, το 1.200 μ.Χ., σε απόπειρα κατάληψης της τότε γυναικείας Μονής από πειρατές, εμφανίστηκαν φίδια, τα οποία έπλεξαν με τα σώματά τους φράχτη ανάμεσα στην Μονή και τους πειρατές, τους οποίους πανικόβλητους έτρεψαν σε φυγή.

Έκτοτε, σε ανάμνηση του γεγονότος, τα φιδάκια της Παναγίας εμφανίζονται θαυματουργικά μέχρι σήμερα.

Μέχρι τις 15 Αυγούστου αναμένεται να βγουν και άλλα φιδάκια στο Μαρκόπουλο καθώς και στα Αργίνια στην Κεφαλονιά.

Όπως είναι ευρύτερα γνωστό τα φιδάκια θεωρούνται θαυματουργά και ακίνδυνα, γι’ αυτό και οι πιστοί τα αγγίζουν χωρίς φόβο.

Διαβάστε επίσης: Αγροτικό συγκρούστηκε με μηχανάκι στην Κόρινθο – Νεκρός ο 27χρονος οδηγός (pics)