Ο Έλον Μάσκ προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα το… Matrix! (Βίντεο)

Ο Νοτιοαφρικανός μεγιστάνας, ιδρυτής της Space-X καθώς και της Tesla Motors, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία χρηματοδότησης μέσω startup, έχοντας ως στόχο να βρει έναν τρόπο που να μπορεί να συγχωνεύσει έναν ανθρώπινο εγκέφαλο με έναν… υπολογιστή.

Το φιλόδοξο εγχείρημα θεωρητικά επικεντρώνεται αρχικά σε αυτό που είναι γνωστό ως “νευρωνική δαντέλα” – μια τεχνολογία που μπορεί να “προσαρμοστεί” στον εγκέφαλο ενισχύοντας την λειτουργία του και να διευκολύνει την άμεση επικοινωνία με κοντινές συσκευές, όπως μεταδίδει το Βloomberg.

Οι διεπαφές του εγκεφάλου-υπολογιστή δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως εκείνες που υπάρχουν ήδη είναι σχετικά αργές και περιορισμένες σε αυτό που μπορούν να κάνουν. Εάν η Μάσκ το κατορθώσει, θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε μια πιο ομαλή ενσωμάτωση μεταξύ ανθρώπων και μηχανών.

Η εταιρεία Neuralink με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να συγκεντρώσει 27 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση μετοχών, ωστόσο ο Μάσκ δήλωσε στο Twitter ότι η επιχείρηση δεν αναζητά επενδυτές από το εξωτερικό.

Σε γενικές γραμμές, πολύ λίγα είναι γνωστά για την Neuralink εκτός από το ότι ο στόχος της είναι να συγχωνεύσει έναν άνθρωπο με μια μηχανή και ότι αυτή τη στιγμή προσπαθεί να προσελκύσει επιπλέον επιστήμονες και μηχανικούς.

Το αν θα καταφέρουν τελικά να κάνουν πραγματικότητα ένα Matrix, μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ήρθαν: Εταιρεία θα εμφυτεύσει μικροτσίπ σε εργαζομένους της (Βίντεο)

Στα «μαχαίρια» Μάσκ και Ζούκερμπεργκ για την τεχνητή νοημοσύνη

Ειδικοί προειδοποιούν: Κίνδυνος για την ανθρωπότητα τα «ρομπότ δολοφόνοι»!