Δημήτρης Καμμένος για Ελληνικό: “Εσκεμμένη κωλυσιεργία από τους αρχαιολόγους”

Καμμένος

Ζήτημα αξιοπιστίας και «εσκεμμένης κωλυσιεργίας» για τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θέτει ο κ. Δημήτρης Καμμένος με αφορμή τη νέα αναβολή απόφασης για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Τρίτη αναβολή της απόφασης για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού σε μια περίοδο που οι επενδύσεις μοιάζουν με σταγόνα σε μια έρημο για την ελληνική οικονομία. Έχουμε δώσει τον απαραίτητο χρόνο αλλά και χώρο στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να πράξει σύμφωνα με το νόμο αλλά αρνείται πεισματικά να το κάνει. Οι λόγοι έχουν μικρή σημασία μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν 8 δις ευρώ κεφάλαια που θα στηρίξουν την οικονομία και την απασχόληση δημιουργώντας 70.000 νέες θέσεις άμεσης εργασίας και δεκάδες χιλιάδες έμμεσης εργασίας». Ο ίδιος υπογραμμίζει πως «Η τρίτη αυτή αναβολή θέτει πια ξεκάθαρα θέμα αξιοπιστίας του συμβουλίου αλλά και εσκεμμένης κωλυσιεργίας που εκθέτει την Κυβέρνηση και τη χώρα και απειλεί να εκτροχιάσει το συνολικό σχεδιασμό της επένδυσης που εγκρίθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή στις 21/09/2016 με ευρεία πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, και Ένωση Κεντρώων.

Θυμίζω μάλιστα σε όσους το έχουν ξεχάσει ότι η κύρωση της σύμβασης ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ».

«Θα ακυρώσει το ΚΑΣ τη Βουλή των Ελλήνων;» αναρωτιέται για να συμπληρώσει «Κύριες και Κύριοι του ΚΑΣ. Δίνουμε λάθος εικόνα σε λάθος στιγμή. Σας ενδιαφέρει τελικά ή όχι η εικόνα μιας σοβαρής χώρας που μπορεί να φιλοξενήσει επενδύσεις τέτοιου μεγέθους; Ποιος θα αναλάβει τελικώς να εξυπηρετήσει τις ρήτρες που προβλέπονται στη Σύμβαση που ως Βουλή επικυρώσαμε; Η επένδυση αυτή είμαι βέβαιος οτι όχι μόνο θα προχωρήσει αλλά θα αποτελέσει και πρότυπο επένδυσης για την Ελλάδα βγάζοντας την από το τέλμα που δίνει την εικόνα μιας χώρας κλινικά νεκρής που δεν μπορεί να αναλάβει και να προχωρήσει μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστολή-καταπέλτης Θεοδωράκη: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η δεξιότερη από το 1831 ως σήμερα»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλαφούζος, Σαββίδης, Μελισσανίδης… Ο Τσίπρας «τρέμει» μην… σκάσει στα χέρια του ο Παναθηναϊκός!

ΑΚΟΜΑ: Δικαίωμα αλλαγής φύλλου από τα…15 έτη θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ!