50 οι νεκροί στη Φλόριντα από τον κυκλώνα Ίρμα (pics)

Ίρμα

Την ώρα που η Καραϊβική ετοιμάζεται να δεχτεί “χτύπημα” από τον κυκλώνα Μαρία, ο απολογισμός από το φονικό πέρασμα της Ίρμα, συγκλονίζει. Αυξήθηκαν οι νεκροί στη Φλόριντα.

Ο κυκλώνας Μαρία ενισχύθηκε και με ανέμους 360 χλμ την ώρα σαρώνει τα πάντα, ενώ οι πληγές από την Ίρμα, κυρίως στη Φλόριντα, δεν έχουν κλείσει.

Τουλάχιστον 50 νεκροί είναι ο νεότερος απολογισμός στην πολιτεία της Φλόριντα, όπως προκύπτει από την τελευταία καταμέτρηση και βασίζεται στους απολογισμούς που έχουν δημοσιοποιήσει οι τοπικές αρχές.

Οι αρχές στη Φλόριντα ανακοίνωσαν τη Δευτέρα έναν ακόμη προσωρινό απολογισμό 34 νεκρών στην Πολιτεία. Ο αριθμός αυτός δεν συμπεριλαμβάνει το αρχιπέλαγος των Κις, ούτε τον οίκο ευγηρίας κοντά στο Μαϊάμι όπου οκτώ ηλικιωμένοι πέθαναν μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Για αυτήν την τελευταία τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

Από τη Φλόριντα στο αρχιπέλαγος των Κις
Στο αρχιπέλαγος των Κις οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους πόρτα-πόρτα. Οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει επίσημο απολογισμό, ωστόσο η Κομητεία Μονρό, στην οποία υπάγονται διοικητικά τα Κις έχει καταμετρήσει μέχρι στιγμής οκτώ θανάτους.

Η μεγάλη πλειονότητα των οικημάτων σε αυτή τη συστάδα νησιών με 70.000 κατοίκους καταστράφηκαν εν μέρει ή ολοσχερώς, σύμφωνα με την αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (FEMA).

Περίπου 372.000 άνθρωποι παρέμεναν εξάλλου χωρίς ηλεκτροδότηση τη Δευτέρα στη Φλόριντα, όπου περίπου 15 εκατομμύρια πελάτες συνολικά υπέστησαν διακοπή του ρεύματος εξαιτίας της Ίρμα.

Ο κυκλώνας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους στην Καραϊβική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενισχύθηκε ο τυφώνας Μαρία που απειλεί τα νησιά της Καραϊβικής

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι πυρηνικές δομικές του Κιμ μάλλον «ξύπνησαν» υπερηφαίστειο στη μεθόριο με την Κίνα! (pics)

ΑΚΟΜΑ: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τις σφοδρές καταιγίδες στη Ρουμανία (pics)