Βολές Κουμουτσάκου κατά κυβέρνησης για το διπλωματικό επεισόδιο με την Ισπανία

«Η Κυβέρνηση, για να καλύψει τις εσωτερικές της αντιφάσεις στο θέμα της Καταλονίας, προκαλεί αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με την φίλη Ισπανία».

Τα παραπάνω σχολιάζει ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην οργισμένη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη στην Ελλάδα, Ενρίκε Βιγκέρα, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι «απουσίαζαν» οι δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα της Καταλονίας.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επιτίθεται εκτός μέτρου στον Ισπανό πρέσβη, εμπλέκοντας μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Αξιωματική Αντιπολίτευση, επειδή είπαμε εξ αρχής, όπως όλη η Ευρώπη, το αυτονόητο. Ότι σεβόμαστε τη συνταγματική τάξη και την ακεραιότητα της Ισπανίας».

«Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα και γίνεται καταγέλαστη στην διπλωματική κοινότητα», σχολιάζει ο κ. Κουμουτσάκος και καταλήγει: «Αφού πρώτα σύρθηκε σε μια αδικαιολόγητα καθυστερημένη δήλωση, στη συνέχεια επιτέθηκε έξω από κάθε διπλωματική πρακτική στον Ισπανό Πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος είχε απλώς επισημάνει αυτό που τελικά έκαναν! Έχασαν ψυχραιμία, λογική και μέτρο και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Διαβάστε επίσης: Κόντρα Καλαφάτη – Μπουτάρη για την απουσία του δημάρχου στην μαθητική παρέλαση