Μετέδιδε εις γνώσιν του τον ιό HIV στις γυναίκες που πήγαιναν μαζί του (video)

Μία… διαστροφική αντιμετώπιση του ιού HIV είχε αποκτήσει ο 33χρονος Ιταλός Valentino Talluto, αφού ενώ γνώριζε πως ήταν φορέας φρόντισε να τον μεταδίδει επίτηδες στις συντρόφους του. 

Ο 33χρονος μανιακός μόλυνε σκόπιμα 30 γυναίκες με τον ιό HIV. Μολύνθηκε από τον ιό και το μωρό ενός εκ των θυμάτων του. Ισχυρίστηκε ότι δεν συνειδητοποίησε τις συνέπειες των πράξεών του και καταδικάστηκε σε 24 χρόνια φυλακή.

Ο Valentino Talluto, που αυτοαποκαλούνταν «Hearty Style», αποπλανούσε δεκάδες γυναίκες σε social media και sites. Ανάμεσα στα θύματά του και ένα 14χρονο κορίτσι, με μια γυναίκα να περνά τον ιό HIV στο μωρό της.

Από τον ιό μολύνθηκαν και οι σύντροφοι τριών εκ των γυναικών θυμάτων του. Ορισμένα από τα θύματά του βρέθηκαν στο δικαστήριο στη Ρώμη στη διάρκεια της δίκης του. Εκτιμάται ότι είχε έρθει σε επαφή με 53 γυναίκες μεταξύ 2006, όταν ανακάλυψε ότι είναι θετικός στον HIV, και τη σύλληψή του το 2015.

Ο Talluto εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι είχε συμβεί   στη διάρκεια της δίκης του, τονίζοντας ότι δεν συνειδητοποίησε τις συνέπειες των πράξεών του. Ορισμένα από τα θύματά του ισχυρίστηκαν ότι τον ερωτεύτηκαν πριν τις πείσει να κάνουν έρωτα χωρίς προφυλάξεις. Σε όσες του ζητούσαν να φορέσει προφυλακτικό έλεγε ότι είναι αλλεργικός ή πως είχε μόλις κάνει εξετάσεις και είναι καθαρός από τον ιό.

Όταν οι γυναίκες ανακάλυψαν τυχαία ότι ήταν θετικές στον ιό HIV εκείνος υποστήριζε πως δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Ορισμένες γυναίκες παρέμεναν σε σχέση με τον Talluto ακόμα και για μήνες αφότου ανακάλυψαν ότι ήταν θετικές στον ιό. Φέρεται να είχε ακόμα και 6 σχέσεις παράλληλα.

Πολλές γυναίκες ήταν φοιτήτριες, με το μικρότερο θύμα του να είναι ένα 14χρονο κορίτσι και το μεγαλύτερο μια 40χρονη γυναίκα. Όλες μίλησαν για το στίγμα από τον ιό HIV που τους απομάκρυνε ακόμα και από μέλη της οικογένειάς τους. Η εισαγελική αρχή απαίτησε ισόβια επειδή μόλυνε σκόπιμα τα θύματά του, προκαλώντας «επιδημία» έξαρσης του ιού HIV.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο – Πετούν πέτρες και καπνογόνα στη Βουλή (pics -upd)