Δείτε την κατάθεση του φερόμενου ως εγκέφαλου στην απαγωγή Λεμπιδάκη – Οι διάλογοι-φωτιά!

Λεμπιδάκης

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος στην απαγωγή Λεμπιδάκη στην Κρήτη, κατέθεσε στους αστυνομικούς για την πολύκροτη υπόθεση.

Πρόκειται για τον 45χρονο που είχε πάρει μέρος σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών κι είχε κατηγορηθεί για τη φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε το ρόλο του φύλακα. Όπως λέει πρόσεχε, μαγείρευε και έπαιζε με τον επιχειρηματία χαρτιά αλλά αρνείται ότι σχεδίασε την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σε πολλά σημεία «καρφώνει» τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και επικαλείται τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Αυτά όπως λέει στην κατάθεσή του, τον έκαναν να δεχθεί την πρόταση που του έγινε να πάρει μέρος στη φύλαξη του επιχειρηματία, καθώς το εργοστάσιό του είχε βγει σε πλειστηριασμό. Δέχεται ερωτήσεις για τα κρησφύγετα και τις επιστολές που έφταναν στα χέρια της οικογένειας του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Το NewsIt.gr, φέρνει στο φως την κατάθεση του 45χρονου κατηγορούμενου…

«Τα οικονομικά προβλήματα με έκαναν να δεχτώ»
«Αρνούμαι τις πράξεις που μου καταλογίζετε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και έχω να σας πω τα εξής: δεν γνώριζα ούτε συμμετείχα στην πράξη της απαγωγής του κυρίου Λεμπιδάκη. Μετά που απήγαγαν τον άνθρωπο ήρθε και με βρήκε ο Π.Σ. (κατηγορούμενος) που είναι φίλος μου και μου είπε ότι με χρειάζεται για δύο με τρεις μέρες. Μου είπε να κάνω μια φύλαξη ατόμου. Εγώ λόγω των οικονομικών δυσχερειών που έχω δέχθηκα να το κάνω. Χρωστάω πάρα πολλά χρήματα στις τράπεζες και μου έχουν βγάλει το εργοστάσιο σε πλειστηριασμό. Όταν πήγα να κάνω τη φύλαξη, αντίκρισα ένα άγνωστο σε μένα άτομο, που ήταν ο κύριος Λεμπιδάκης.

«Ήταν δεμένος με χειροπέδες»
Το μόνο που έκανα ήταν να ζητήσω συγγνώμη από τον κύριο Λεμπιδάκη γι’ αυτό που έκανα. Έκατσα στο σπίτι για δύο ημέρες μαζί του. Ήταν δεμένος με μια χειροπέδα στο αριστερό του χέρι. Με ρώτησε αν φοβάμαι ότι θα φύγει και του απάντησα όχι. Τον ρώτησα πως τον λένε και μου είπε ότι είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και έχει τα Πλαστικά Κρήτης. Μετά από 2 μέρες ήθελα να φύγω και να μην ξαναγυρίσω. Απλά ο κύριος Λεμπιδάκης ήταν τόσο ευγενικός που μπήκα σε δίλημμα. Έτσι έκατσα μαζί του συνολικά 7 μέρες. Μετά ήρθε στο σπίτι ο Π.Σ. και με άλλαξε.

«Με έλεγε Ευγένιο λόγω της καλής μου συμπεριφοράς»
Τον κύριο Λεμπιδάκη τον πρόσεχα όσο μπορούσα. Του μαγείρευα ότι ζητούσε και παίζαμε μαζί χαρτιά. Αυτός δεν ήξερε το όνομά μου και με αποκαλούσε Ευγένιο λόγω της καλής μου συμπεριφοράς. Κάποια στιγμή τον λυπήθηκα και του είπα να κάνει τον άρρωστο για να επισπεύσει τη διαδικασία της απελευθέρωσής του. Κάποια στιγμή τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο σε μία μάντρα. Εκεί έκατσα μόνο δύο μέρες. Είπα στον Κ. (κατηγορούμενος) ότι δεν μπορώ να κάτσω άλλο. Τότε πήγα στη Θεσσαλονίκη και έφερα ένα άτομο να τον προσέχει. Μαζί με αυτό θέλαμε να απελευθερωθεί ο Λεμπιδάκης. Το κίνητρό μας δεν ήταν οικονομικό.

Οι ερωτήσεις για τα κρησφύγετα και η συγγνώμη
Το πρώτο κρησφύγετο επειδή με πήγαν βράδυ δεν ξέρω που βρισκόταν. Για λόγους ασφαλείας δεν ήθελα να το γνωρίζω. Δεν ξέρω ποιοι με πήγαν εκεί γιατί όλοι φορούσαν κουκούλες. Το σπίτι πάντως ήταν σαν μεζονέτα κάτι σαν εξοχικό με κλειστό πάρκινγκ. Εγώ δεν άνοιξα ούτε φως ούτε πόρτες όσο ήμουν εκεί. Με τον ίδιο τρόπο που με πήγαν με τον ίδιο τρόπο με πήγαν πίσω στο χωριό μου.

Είχαν έρθει ένα βράδυ δύο άτομα με κουκούλες και έβαλαν τον κύριο Λεμπιδάκη να γράψει μία επιστολή προς την οικογένειά του. Δεν έχω καμία σχέση με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και δεν ξέρω στοιχεία για αυτούς. Ρωτήστε τους να σας πουν. Δεν ξέρω ποιοι έκαναν τις επικοινωνίες με την οικογένεια του Λεμπιδακη. Εμένα μου έφεραν κάποια στιγμή στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού μου κάποιους φακέλους που είχαν μέσα κάποιες επιστολές και τις έδωσα στον Π.Χ. (κατηγορούμενος) να τις στείλει στην οικογένεια του κυρίου Λεμπιδάκη.

Δεν ξέρω ποιος τράβηξε τα βίντεο με τα μηνύματα του κυρίου Λεμπιδάκη. Ζητάω συγγνώμη για πολλοστή φορά από τον Μιχάλη Λεμπιδάκη και την οικογένειά του. Κάτι άλλο δεν έχω να σας πω.

Η κατάθεση του φερόμενου ως εγκεφάλου της απαγωγής Λεμπιδάκη

Το προφίλ του 45χρονου κατηγορούμενου
Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της επιχείρησης, ήταν… «φλογερός» αγωνιστής κατά των πλειστηριασμών αλλά και ο υπαίτιος για την φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο. Μάλιστα υπάρχει βίντεο – ντοκουμέντο που δείχνει τον άνδρα να παρεμβαίνει μαζί με άλλα άτομα επιτροπής κατά των πλειστηριασμών σε εκδήλωση που μιλούσε ο Γιώργος Σταθάκης, και να εξαπολύει επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης. Ο κατηγορούμενος παίρνοντας το μικρόφωνο μίλησε σε πολύ υψηλούς τόνους, απειλώντας μάλιστα πως είναι έτοιμοι να πάρουν τα τουφέκια.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται πάλι ο κατηγορούμενος έξω από το Ειρηνοδικείο να κάνει δηλώσεις κατά των πλειστηριασμών. Τόνιζε μάλιστα πως αυτοί που αγόρασαν τα κόκκινα δάνεια έχουν ήδη χάσει τα λεφτά τους.»

Όπως είχε αποκαλυφθεί επίσης, ήταν αυτός που έβαλε φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του Σεπτέμβρη προκαλώντας υλικές ζημιές.

Αλληλοκαρφώνονται οι απαγωγείς!
Στο μεταξύ η αποτυχία των απαγωγέων να πάρουν τα λύτρα που ζητούσαν από την οικογένεια Λεμπιδάκη και η έκβαση της επιχείρησης, φαίνεται ότι έχει προκαλέσει μεγάλες τριβές μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, οι σκληροί εγκληματίες έχουν μετατραπεί σε… λαλίστατους κρατούμενους που απαντούν σε όλα όσα τους ρωτούν οι αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα οι 5 κατηγορούμενοι που ήδη έχουν παραδεχτεί την εμπλοκή τους, «δίνουν» ανοιχτά ο ένας τον άλλον. Μια προσπάθεια δηλαδή να σώσουν ότι μπορούν από τις ποινές τους.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εφοπλιστής Παναγόπουλος: Συγχαρητήρια στον Λεμπιδάκη που βγήκε ζωντανός

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με άρωμα… Ολυμπιακών 2004 έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στους απαγωγείς του Λεμπιδάκη – Ποιο είναι το σχέδιο «ΝΙΚΙΑΣ»!

ΑΚΟΜΑ: ΕΛ.ΑΣ: «Έτσι απελευθερώσαμε τον Μιχάλη Λεμπιδάκη» – Το προφίλ των απαγωγέων