Σοκ! Πέθανε Γιαπωνέζα από υπερκόπωση – Δούλεψε 159 ώρες υπερωρία σε ένα μήνα

Τραγικό θάνατο από υπερκόπωση βρήκε μια Γιαπωνέζα δημοσιογράφος στο κρατικό δίκτυο NHK, καθώς όπως προέκυψε από πόρισμα των επιθεωρητών εργασίας, η 31χρονη Miwa Sado είχε αναγκαστεί να δουλέψει 159 ώρες υπερωρία σε ένα μήνα!

Συγκεκριμένα η Miwa Sado, η οποία εργαζόταν στο Τόκιο, δούλεψε 159 ώρες υπερωρία με μόλις δύο μέρες ρεπό τον Ιούλιο του 2013, προτού την προδώσει η καρδιά της. Τότε η Sado, που ήταν πολιτικός συντάκτης κάλυπτε τις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2013 και πέθανε τρεις ημέρες μετά τις κάλπες.

Οι επιθεωρητές κατέληξαν ότι ο θάνατός της προκλήθηκε από υπερκόπωση, αλλά η περίπτωσή της έγινε γνωστή μόλις την περασμένη εβδομάδα, από το κανάλι.

Ο θάνατος της Sado αναμένεται να εντείνει την πίεση στις Ιαπωνικές αρχές να αναθεωρήσουν την εργασιακή κουλτούρα στη χώρα, και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του υψηλού αριθμού θανάτων που αποδίδονται στα εξαντλητικά ωράρια που επιβάλλουν πολλοί εργοδότες στο προσωπικό τους.

Η ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας έρχεται ένα χρόνο μετά το θάνατο μιας νεαρής υπαλλήλου της διαφημιστικής εταιρείας Dentsu.

Η Matsuri Takahashi ήταν 24 ετών όταν έβαλε τέλος στη ζωή της τον Απρίλιο του 2015. Η Επιθεώρηση Εργασίας έκρινε ότι ο θάνατός της προκλήθηκε από το άγχος που προκάλεσε στη νεαρή γυναίκα το εξαντλητικό της ωράριο, αφού τους μήνες που προηγήθηκαν της αυτοκτονίας δούλευε πάνω από 100 ώρες υπερωρία. «Θέλω να πεθάνω», «Είμαι διαλυμένη σωματικά και ψυχικά», έγραφε σε αναρτήσεις της στα social media.

Ο θάνατός της προκάλεσε δημόσιο διάλογο για τις ώρες εργασίες, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό Shinzō Abe να θέσει ένα όριο στις υπερωρίες. Η κυβέρνηση πρότεινε να επιβληθεί ένα πλαφόν 100 ωρών στις μηνιαίες υπερωρίες- μέτρο που σύμφωνα με τους ειδικούς, θα εξακολουθεί να θέτει σε κίνδυνο τους εργαζομένους.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο – Ανέσυραν 17 μέρες μετά τελευταίο θύμα του σεισμού στο Μεξικό!