Μαζική διαδήλωση κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας στη Βαρκελώνη (pics& video)

«Η Καταλονία είναι Ισπανία» και «Μαζί είμαστε πιο ισχυροί» έγραφαν μερικά από τα πλακάτ σε μεγάλη διαδήλωση στη Βαρκελώνη, κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Με ισπανικές και καταλανικές σημαίες στα χέρια, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της περιφέρειας, που εμφανίζεται διχασμένη για το θέμα.

«Αισθανόμαστε Καταλανοί και Ισπανοί», δήλωσε στο Reuters η Αραθέλι Πόνθε, μία 72χρονη που ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές. «Αντιμετωπίζουμε το άγνωστο. Θα δούμε τι θα συμβεί αυτή την εβδομάδα, αλλά πρέπει να φωνάξουμε για να ξέρουν τι θέλουμε», συμπλήρωσε.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, ο Μαριάνο Ραχόι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθαιρέσει την καταλανική κυβέρνηση και να προκηρύξει τοπικές εκλογές, αν η περιφέρεια ανακηρύξει την ανεξαρτησία της, όπως επίσης και να αναστείλει την αυτονομία της Καταλονίας.

Η διαδήλωση στη Βαρκελώνη οργανώθηκε από την ομάδα Catalan Civil Society, που είναι κατά της ανεξαρτησίας, με σύνθημα «Να ξαναβρούμε τη λογική μας», προκειμένου να κινητοποιηθεί μία «σιωπηλή πλειοψηφία» πολιτών της Καταλονίας που είναι αντίθετοι με την ανεξαρτησία, όπως υποστηρίζουν.

Αυτή ήταν η δεύτερη ημέρα διαδηλώσεων στην Ισπανία. Το Σάββατο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορείες σε 50 πόλεις της χώρας, κάποιοι υπέρ της εθνικής ενότητας και άλλοι ντυμένοι στα λευκά, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα υπέρ του διαλόγου για την εκτόνωση της κρίσης.

Διαβάστε επίσης: H Τουρκία «βάζει πόδι» στη Συρία: Βομβάρδισε στόχους στην επικράτειά της