Νέα ανατροπή! Οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν το άρθρο για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη

Οι ΑΝΕΛ λένε «ναι» στο νομοσχέδιο αλλά καταψηφίζουν το άρθρο για τη διόρθωση φύλου στα 15, γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει ίσος αριθμός θετικών ψήφων από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση θα βρεθεί σε σοβαρή κρίση.

Το νομοσχέδιο επί της αρχής και όλα τα άρθρα εκτός από το επίμαχο θα ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ.  Όπως έκανε γνωστό ο εισηγητής του κόμματος σύσσωμη η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα καταψηφίσει το άρθρο 3 του νομοσχεδίου που αφορά στο άρθρο που επιτρέπει τη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη.

Απών από την ψηφοφορία ο Πάνος Καμμένος

Στο μεταξύ, ο Πάνος Καμμένος είναι απών από την ψηφοφορία καθώς βρίσκεται σε 10ήμερο ταξίδι σε Βραζιλία και ΗΠΑ! Ο υπουργός Άμυνας θα επισκεφτεί τη μακρινή Βραζιλία μετά από πρόσκληση του ομολόγου του.

Κι αν στη Βουλή οι κύριοι Δημήτρης Καμμένος και Κώστας Κατσίκης θα διατυπώνουν τις επιφυλάξεις τους για διατάξεις του νομοσχεδίου, ο υπουργός Άμυνας θα επισκέπτεται στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Βραζιλία, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου θα ενσωματωθεί στην υπόλοιπη ελληνική υπουργική αποστολή με τον πρωθυπουργό που τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί επίσημα την Ουάσινγκτον.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Υπουργείου Αμύνης αναφέρει: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Raul Jungmann, με τον οποίο θα συναντηθεί την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017. Επίσης, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Embraer.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσημη επίσκεψή του.

Διαβάστε επίσης: Αιφνίδια κίνηση της ΝΔ: Κατέθεσε δική της τροπολογία για αλλαγή φύλου!