Ποιο σενάριο επικρατεί – Το μήνυμα των δραστών θα λύσει το γρίφο της εν ψυχρώ εκτέλεσης Ζαφειρόπουλου

Ζαφειρόπουλος

Πήγαν να τον εκφοβίσουν, να του στείλουν μήνυμα, χωρίς να έχουν πρόθεση να τον δολοφονήσουν.

Αυτό είναι το σενάριο που κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ώρες ως προς την επίσκεψη των δολοφόνων του που προσποιήθηκαν τους πελάτες του για να μπορέσουν να τον πλησιάσουν.

Το μεγάλο ερώτημα για την ΕΛ.ΑΣ. είναι ποιο είναι το μήνυμα που μετέφεραν οι δολοφόνοι στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Γιατί σίγουρα αυτό το μήνυμα αποτελεί τη λύση του γρίφου. Ωστόσο, οι σημειώσεις του ποινικολόγου δεν βοηθούν, καθώς δεν υπάρχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία και δη από τα συγκεκριμένα κρίσιμα λεπτά, ενώ εκείνη τη στιγμή δεν ήταν παρόν στη συζήτηση ο 32χρονος συνεργάτης του ποινικολόγου. Άλλωστε, οι δολοφόνοι αυτό φαίνεται ότι αναζητούσαν, ευκαιρία να τον απομονώσουν, να τον βρουν μόνο του για να του μεταφέρουν το μήνυμά τους, κάτι το οποίο τελικά έγινε όταν συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου για κάποιο λόγο βγήκε από το γραφείο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή τόνιζαν ότι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου βρίσκεται σε κάποιο φάκελο υπόθεσης που χειριζόταν και δεν πήγε καλά.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι οι δυο δολοφόνοι, οι οποίοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι, έστω από το… Google, αφού από εκεί φαίνεται ότι είχαν αντλήσει πολλές πληροφορίες για το πελατολόγιο του ποινικολόγου ώστε και πρόφαση να βρουν για να τον συναντήσουν, αλλά και στη συνέχεια να μπορέσουν να συντηρήσουν τη συζήτηση στο γραφείο.

Κατά πληροφορίες οι δύο αλλοδαποί χρησιμοποίησαν όνομα πρωταγωνιστή πολύκροτης υπόθεσης που χειρίστηκε ο Ζαφειρόπουλος για να τον πείσουν να τους συναντήσει, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει οποιοσδήποτε συσχετισμός του συγκεκριμένου προσώπου που επικαλέστηκαν ή της υπόθεσης του με το ραντεβού που κατέληξε σε άγρια δολοφονία.

Ο συνεργάτης του δικηγόρου θα δώσει εκ νέου κατάθεση στη ΓΑΔΑ, ενώ με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA από το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο γραφείο του ποινικολόγου, αλλά και αυτή για τα δακτυλικά αποτυπώματα. Οι εξετάσεις αυτές αναμένονται προς το τέλος της εβδομάδας. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η βαλλιστική, που θα δείξει αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί ξανά ή όχι, ενώ περισσότερες ημέρες θα χρειαστούν για να φτιαχτεί ο… χάρτης με τις κλήσεις τόσο του θύματος, όσο και από τη σάρωση στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η 17χρονη που βρέθηκε δολοφονημένη στο Μαρκόπουλο (Βίντεο)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η δικογραφία που ζήτησαν οι δράστες, οδηγός στις έρευνες για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου

ΑΚΟΜΑ: «Ράγισαν και οι πέτρες» στο «τελευταίο αντίο» στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο (εικόνες και βίντεο)