Στο Εφετείο εκδικάζεται το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης για την Ηριάννα

Ηριάννα

Μία ακόμη προσπάθεια να πείσει του δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου ότι δεν είναι επικίνδυνη να τελέσει νέα αδικήματα αν αφεθεί ελεύθερη, θα κάνει η 29χρονη Ηριάννα, ζητώντας την αποφυλάκιση της, μέχρι τη δίκη της σε δεύτερο βαθμό.

Η νεαρή κοπέλα θα βρεθεί σήμερα για μια ακόμη φορά στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, το οποίο θα κληθεί να απαντήσει στο αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που της επιβλήθηκε τον Ιούνιο και την κρατά στις φυλακές της Θήβας.

Τον περασμένο Ιούλιο το δικαστήριο, με πλειοψηφία 3 ψήφων έναντι 2 και με αρνητική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, είπε «όχι» στο αίτημά της. Δυόμιση μήνες ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης έχει σχηματιστεί γύρω της, γεγονός που καταδείχθηκε και στην πρόσφατη συναυλία για την στήριξη στο πρόσωπο της.

Η ίδια αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή της στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, άλλα και την εμπλοκή της με τα όπλα που βρέθηκα θαμμένα στην Πανεπιστημιούπολη. Ωστόσο ένα μέρος του δακτυλικού της αποτυπώματος την κρατά στη φυλακή από τον Ιούνιο, με τους πραγματογνώμονες που έχει διορίσει η οικογένεια της να επιμένουν ότι δεν μπορεί να ταυτίζεται το αποτύπωμα της με εκείνο που βρέθηκε σε ένα από τα όπλα.

Η νεαρή κοπέλα θα υποστηρίξει ότι ήταν πάντοτε παρούσα σε όλα τα δικαστήρια της, ότι δυο φορές οι δικαστές της έδωσαν το πράσινο φως να φύγει από τη χώρα- στο πλαίσιο των σπουδών της- χωρίς να κριθεί ύποπτη φυγής, και πως είναι αναγκαίο να βγει από τη φυλακή για να συνεχίσει το όνειρο της ζωής της, δηλαδή τις ακαδημαϊκή της πορεία.

«Η αποκοπή μου από το ακαδημαϊκό περιβάλλον, μέσα στο οποίο έχω περάσει τα έντεκα από τα είκοσι εννέα μου έτη, και η στέρηση της δυνατότητας να ολοκληρώσω μία ακαδημαϊκή διαδρομή για την οποία πάσχισα για πάνω από μία δεκαετία είναι για μένα από μόνη της βαρύτατο πλήγμα», θα πει στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι είναι αδύνατο να συνεχίσει το όνειρό της παραμένοντας κρατούμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Ο Τσοχατζόπουλος διεκδικεί 250.000 ευρώ από το δημόσιο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιο σενάριο επικρατεί – Το μήνυμα των δραστών θα λύσει το γρίφο της εν ψυχρώ εκτέλεσης Ζαφειρόπουλου

ΑΚΟΜΑ: Η δικογραφία που ζήτησαν οι δράστες, οδηγός στις έρευνες για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου