Πολιτικός “σεισμός” στις ΗΠΑ – Παραδόθηκε στο FBI στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ!

Αρχή του τέλους για τον Ντόναλντ Τραμπ; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον Λευκό Οίκο δεν αισθάνονται σήμερα τόσο καλά, καθώς σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Πολ Μάναφορτ, πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παραδίδεται στις ομοσπονδιακές αρχές.

Και αυτό ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Την είδηση μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες πηγές.

Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal, στις κατηγορίες σε βάρος του Μάναφορτ περιλαμβάνεται αυτή της φορολογικής απάτης.

Οι New York Times, επικαλούμενοι πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση, αναφέρουν πως ο πρώην συνεργάτης του Μάναφορτ στις επιχειρήσεις, ο Ρικ Γκέιτς, κλήθηκε επίσης να παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές.

Ο Μάναφορτ εθεάθη να αναχωρεί από το σπίτι του νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσε στο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας, αλλά δεν ήταν σαφές πού πηγαίνει.

Ωστόσο, πριν από λίγο το Ρόιτερς μετέδωσε πως ο Μάναφορτ έφθασε στο γραφείο του FBI στην Ουάσινγκτον.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως πρόκειται για τις πρώτες απαγγελίες κατηγοριών στο πλαίσιο της έρευνας για ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα οι κατηγορίες σε βάρος του Μάναφορτ και του πρώην συνεργάτη του Ρικ Γκέιτς δεν έχουν διευκρινιστεί αλλά αποτελούν μια σημαντική κλιμάκωση στην έρευνα που έχει ρίξει βαριά σκιά στον πρώτο χρόνο του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Μάναφορτ ήταν υπό έρευνα για παραβίαση της φορολογικής νομοθεσίας, ξέπλυμα χρήματος ενώ ερευνάται και το αν απέκρυψε πληροφορίες για επαφές με ξένους παράγοντες.

Όσο για τον Γκέιτς το όνομά του εμφανίζεται σε έγγραφα που σχετίζονται με εταιρείες που ίδρυσε ο Μάναφορτ στην Κύπρο προκειμένου να λαμβάνει πληρωμές από πολιτικούς και επιχειρηματίες στην ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τους NYT.

Πολιτικοί αναλυτές στην αμερικανική πρωτεύουσα εκτιμούν επίσης ότι ενδεχόμενες συλλήψεις θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον Λευκό Οίκο, εντείνοντας το κλίμα των γενικότερων πολιτικών πιέσεων γύρω από την κυβέρνηση Τραμπ.

Από την πλευρά τους ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο συνωμοσίας με τους Ρώσους, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιευτεί αποδείξεις σχετικά με την ύπαρξη δόλιων επαφών και σχέσεων με την Ρωσία.

Διαβάστε επίσης: Σε «τεντωμένο σκοινί» η Ισπανία – Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στάση κατά της κυβέρνησης Πουτζδεμόν