Η Ρωσία ετοιμάζει την αποχώρηση των στρατευμάτων της από την Συρία

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ δήλωσε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να προετοιμάζει την αποχώρηση των στρατευμάτων της από την Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

“Οι προετοιμασίες συνεχίζονται” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πατρούσεφ στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο

Την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε δηλώσει ότι η στρατιωτική παρουσία στην Συρία θα μειωθεί σημαντικά και η αποχώρηση των στρατευμάτων ενδέχεται να αρχίσει πριν από το τέλος του έτους, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Πατρούσεφ, αναφερόμενος στον θάνατο του αρχηγού του “Ισλαμικού Κράτους” Αμπού Μπάκρ αλ Μπαγκντάντι, δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν η πληροφορία είναι αξιόπιστη , λέγοντας χαρακτηριστικά “Δεν μπορώ να πω τίποτα , δεν ξέρω”.

Στα μέσα Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ελέγχει τις πληροφορίες ότι ο Αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε κατά την διάρκεια ρωσικής αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη Ράκα στις 28 Μαΐου. Αργότερα το Αμερικανικό Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι ο αρχηγός του “Ισλαμικού Κράτους” είναι ζωντανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νεκρός ο ηγέτης του ISIS – Σε επιδρομή στη Συρία ισχυρίζεται η Μόσχα

Σκοτώθηκε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι

Έντονη φημολογία ότι ζει ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αλ Μπαγκντάντι