Από τα όπλα στα σιτηρά: Η Ρωσία γίνεται υπερδύναμη και στην αγροτοβιομηχανία

Οι εξαγωγές ρωσικού σιταριού αυξήθηκαν σχεδόν κατά το ένα τέταρτο μέχρι και το τέλος του Οκτωβρίου του 2017, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της χώρας. Η Ρωσία κερδίζει τώρα περισσότερο από τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων από ό, τι οι πωλήσεις όπλων, σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russian Today.

Συγκεκριμένα οι εξαγωγές σίτου στην Ρωσία αυξήθηκαν κατά 23% φτάνοντας τους 10,6 εκατομμύρια τόνους, με τις συνολικές πωλήσεις ρωσικών σιτηρών να είναι αυξημένες κατά 28,4% και σε 16,9 εκατομμύρια τόνους.

“Φέτος η Ρωσία θα εξάγει μεγάλες ποσότητες σιτηρών στις ξένες αγορές. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές σιταριού μπορεί να ανέλθουν σε 32 εκατομμύρια τόνους“, δήλωσε ο κ. Aleksandr Korbut, αντιπρόεδρος της ρωσικής Ένωσης Σιτηρών.

Πέρυσι, η Ρωσία εξήγαγε 27,1 εκατομμύρια τόνους σιταριού, δεύτερη πίσω από τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα, ΗΠΑ. Το 2016, οι ρώσοι αγρότες είχαν τη μεγαλύτερη συγκομιδή τους εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.

Ο Korbut ανάφερε επίσης ότι η ποιότητα του ρωσικού σιταριού έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της βελτίωσης που έχει παρουσιάσει ο καιρός.

Η Ρωσία τώρα έχει σχεδιάσει και ετοιμάζεται για την συγκομιδή περίπου 130 εκατομμυρίων τόνους σιτηρών κατά τη διάρκεια της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου, με περίπου 45 εκατομμύρια τόνους να οδεύουν προς το εξωτερικό, σύμφωνα με το υπουργείο. Επίσης και οι εξαγωγές κριθαριού σχεδόν διπλασιάστηκαν από το 2016 φτάνοντας τους 2,52 εκατομμύρια τόνους, ενώ και οι πωλήσεις καλαμποκιού αυξήθηκαν κατά 19,5% και σε 1,23 εκατομμύρια τόνους.

Νωρίτερα φέτος, ο υπουργός Γεωργίας Aleksandr Tkachev δήλωσε ότι η σοδειά για το 2017 προβλέπεται ότι θα αυξήσει τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών και θα βοηθήσει τη χώρα να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης.

Ο υπουργός τόνισε τη σημασία της επέκτασης του αγροτοβιομηχανικού τομέα στην οικονομία της Ρωσίας. Η βιομηχανία αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει μόνο το 4% του ΑΕΠ της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται από το μέλλον! Η Ρωσία σχεδιάζει μαχητικό που θα επιχειρεί και στο διάστημα! (Βίντεο)

Η Ρωσία αναπτύσσει πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό πύραυλο

Ετοιμάζει το αεροπλανοφόρο του μέλλοντος η Ρωσία

Αυτά είναι τα κορυφαία οπλικά συστήματα που εξάγει η Ρωσία (vid)