Σοκαριστικό Βίντεο: Τα πρώτα λεπτά μετά το μακελειό στο Μανχάταν (σκληρές σκηνές)

Σοκάρει το νέο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας και καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά το μακελειό στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η σκιά της τρομοκρατίας πέφτει για πρώτη φορά μετά το 2001 βαριά πάνω στη Νέα Υόρκη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη καρδιά του Μανχάταν που άφησε πίσω του 8 νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μέσα στο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση βρέθηκε ένα σημείωμα, γραμμένο στα αγγλικά, το οποίο ανέφερε ότι η επίθεση έγινε για λογαριασμό του ISIS.

Δράστης ο 29χρονος Ουζμπέκος Σαϊφούλο Χαμπιμπουλάεβιτς Σάιποφ, ο οποίος μετά από κλήρωση  πήρε «πράσινη κάρτα» το 2010 και έκτοτε αρχικά ζούσε στο Οχάιο και στη συνέχεια στο Νιού Τζέρσεϊ.

Αφού διένυσε μια απόσταση 1,2χλμ. με το φορτηγάκι του – αντιγράφοντας τακτική που έχουν χρησιμοποιήσει τζιχαντιστές σε Λονδίνο, Βερολίνο, Νις και Βαρκελώνη – παρέσυρε και σκότωσε οχτώ ανυποψίαστους ανθρώπους.

Οι πέντε ήταν, μάλιστα, φίλοι από την Αργεντινή που επέλεξαν τη Νέα Υόρκη προκειμένου να γιορτάσουν την 30η επέτειο της αποφοίτησής τους από λύκειο στην πόλη Ροζάριο.

Το σκληρό βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνει το μακελειό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Είναι λίγα δευτερόλεπτα μετά τη φονική διέλευση του φορτηγού με οδηγό τον 29χρονο Ουζμπέκο. Στον ποδηλατόδρομο βρίσκονται τα άψυχα κορμιά των θυμάτων του τρομοκράτη μαζί με τα διαλυμένα ποδήλατά τους ενώ ορισμένοι από τους αυτόπτες μάρτυρες προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Διαβάστε επίσης: Αδιανόητο! Παπάς κόντεψε να πνίξει μωρό στη βάφτιση επειδή… έκλαιγε (video)