Τρόμος και αγωνία στη Μάνδρα – Ψάχνουν πέντε αγνοούμενους με κοντάρια μέσα στη λάσπη!

Πλημμύρες

Έντονος είναι ο φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων στη Δυτική Αττική θα ξεπεράσει τους 20 αφού η τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική μιλάει για τον εντοπισμό πέντε ατόμων που αγνοούνται από την Τετάρτη σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι δύο από τους αγνοούμενους αναζητούνται στα σπίτια τους στην περιοχή Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο και την περιοχή Παλαιοχώρι στη Μάνδρα ενώ οι άλλοι τρεις είναι οδηγοί που βρίσκονταν στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών, οι συγγενείς και οι φίλοι των οποίων έχουν χάσει τα ίχνη τους από χθες.

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον έκτο αγνοούμενο, ηλικίας 67 ετών, καθώς λίγο πριν τις 11:30 η εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στην παλαιά εθνικής οδού Ελευσίνας-Θηβών.

Η αδερφή του ενός αγνοούμενου μίλησε στο protothema.gr: «Έχουμε απελπιστεί όλοι. Αυτή τη στιγμή βρέχει και οι έρευνες για τον αδερφό μου έχουν σταματήσει. Ήταν μέσα στο σπίτι του ο αδερφός μου, όταν ο χείμαρρος τα γκρέμισε όλα και τον παρέσυρε. Φοβάμαι ότι δεν θα τον βρούμε.Θα είναι μέσα στα λασπόνερα και δεν θα είναι εύκολο να τον βρούμε. Εύχομαι να σταματήσει η κακοκαιρία για να ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες όμως δυστυχώς πιστεύω ότι έχει χαθεί».

Στις δύο αυτές περιοχές επικρατεί οργή και θρήνος καθώς εκτός από τα θύματα, υπάρχουν και ανυπολόγιστες καταστροφές με 500 κατεστραμμένα σπίτια και καταστήματα, πάνω από 300 αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί από τα ρέματα, ενώ το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Μεγάλα τμήματα της περιοχής έμειναν όλη την νύχτα χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ έχουν διακοπεί και οι τηλεφωνικές συνδέσεις. Εν τω μεταξύ επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις των μετεωρολόγων καθώς βρέχει από τις 7:30 το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε!»: Συγκλονιστικά τα τελευταία λόγια του 36χρονου που σκοτώθηκε στην φονική πλημμύρα (pic)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ – Ο χείμαρρος του ΘΑΝΑΤΟΥ στην Μάνδρα!

ΑΚΟΜΑ: Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης μαζί στις πλημμύρες