Eπικεφαλής του μυστικού προγράμματος του Πενταγώνου για τα ATIA: “Μπορεί να μην είμαστε μόνοι” (Βίντεο)

Την προσωπική του πεποίθηση ότι μπορεί να μην είμαστε μόνοι στο σύμπαν, εξέφρασε ο επικεφαλής του μυστικού προγράμματος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για τον εντοπισμό Αγνώστου Ταυτότητας  Ιπταμένων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ).

H παραδοχή αυτή του Luis Elizondo, διοικητή του προγράμματος που τερματίστηκε πριν από μόλις πέντε χρόνια, έρχεται μετά το δημοσίευμα της New York Times και ενός βίντεο που έδειχνε δύο μαχητικά αεροσκάφη του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να κυνηγούν ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο.

Το μυστικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, με ονομασία «Advanced Aviation Threat Identification Programme» τερματίστηκε το 2012 λόγω περιορισμένων κονδυλίων, ωστόσο το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες την ύπαρξή του.

Ο επικεφαλής του προγράμματος δηλώνει τώρα ότι, ανάμεσα στα στοιχεία που συγκέντρωσε η ομάδα του επί σειρά ετών, υπάρχουν «ισχυρότατες αποδείξεις» ότι οι άνθρωποι δεν είναι μόνοι τους στο σύμπαν.

Όπως είπε στο CNN στόχος της ομάδας του ήταν «η αναγνώριση, από πλευράς εθνικής ασφαλείας, ιπτάμενων αντικειμένων άγνωστης ταυτότητας που είτε βλέπαμε με τα ίδια μας τα μάτια είτε εντοπίζαμε σε ραντάρ ή μαθαίναμε γι’ αυτά μέσω αναφορών», αλλά και ο προσδιορισμός του βαθμού της απειλής σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

«Βρήκαμε πολλά πράγματα. Βέβαια υπάρχουν υπερβολές στα social media, αφού πολλοί χρήστες μην έχοντας πολλές πληροφορίες για το έργο μας προσπάθησαν να αυτοσχεδιάσουν. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Το σημαντικό είναι ότι καταγραψαμε κάποιους πολύ ενδιαφέροντες τύπους αεροσκαφών. Ιπτάμενα αντικείμενα που δεν φαίνονται να έχουν εμφανείς διατάξεις πρόωσης και πλοήγησης, αλλά μπορούν να πραγματοποιούν ελιγμούς που ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης τεχνολογίας. Υπερηχητικές ταχύτητες, χαμηλή παρατηρησιμότητα και άλλες δυνατότητας που αψηφούν τους νόμους της αεροδυναμικής».

Σύμφωνα με τον κ. Elizondo, αρκετά από τα αεροσκάφη επιδείκνυαν ικανότητες που ούτε οι ΗΠΑ ούτε καμία άλλη χώρα θα μπορούσε να πετύχει μέσω της τεχνολογίας της.

«Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους της Κυβέρνησης, αφού δεν εργάζομαι πλέον για αυτή. Ωστόσο η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι υπάρχουν πολύ ισχυρές αποδείξεις ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNN.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η είδηση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα και ειδικά στον χώρο των “κυνηγών” ΑΤΙΑ όπως είναι φυσικό. Πολλές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει στα κοινωνικά δίκτυα με πολλούς να αναρωτιούνται, γιατί τώρα έδωσαν στην δημοσιότητα το βίντεο και την είδηση, ή ότι μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό και πολλά άλλα ερωτήματα και εκτιμήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

NYTimes: «Μαύρο» χρήμα και το μυστηριώδες πρόγραμμα του Πενταγώνου για ΑΤΙΑ (Βίντεο)

Έγγραφα των Βρετανικών Χ-files για πρώτη φορά στην δημοσιότητα

Ο «Πύργος του Διαβόλου» και πάλι στο επίκεντρο για τους λάτρεις των… εξωγήινων