Sex symbol στη φυλακή – 8 μήνες με τριετή αναστολή στη Δήμητρα Ματσούκα!

Ματσούκα

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στη Δήμητρα Ματσούκα, για χρέη προς το δημόσιο, αναγνωρίζοντάς της δύο ελαφρυντικά.

Τα χρέη της Δήμητρας Ματσούκα είναι ατομικά και προέρχονται από ΦΠΑ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πρόκειται για οφειλή της περιόδου 2010-2011 που προέκυψαν από φόρο εισοδήματος. Η ίδια ομολόγησε πως πράγματι υπήρχε η οφειλή, ωστόσο υπέδειξε ως υπαίτιο τον λογιστή της.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της, Γιώργος Δρύλλης, η ηθοποιός ήθελε να ενταχθεί στο νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης. «Το προηγούμενο δικαστήριο έχει αναβάλει για κρείσσονες αποδείξεις. Ο νόμος θα άνοιγε το καλοκαίρι. Ήρθε σε επαφή με τις Αρχές από την εφορία και δήλωσε ότι θέλει να υπαχθεί στο νόμο. Επρόκειτο να ανοίξει η πλατφόρμα τον Αύγουστο κι επειδή θεωρούμε βέβαιη την ένταξή της, ζητούμε αναβολή. Αν δεν τη δώσετε, θα καταδικαστεί, αλλά δεν θέλει να λερώσει το ποινικό της μητρώο, αφού έχει πρόθεση να πληρώσει. Είναι το τελευταίο της καταφύγιο για να μην έχει καταδίκη. Έχω φέρει και μάρτυρα μια συνεργάτιδα του λογιστή της να σας το βεβαιώσει».

Η ηθοποιός είχε ενταχθεί σε ρύθμιση παλιότερα καταβάλλοντας περίπου 5.000 ευρώ, όμως δεν κατάφερε να την τηρήσει. «Προσπάθησε ανεπιτυχώς να τηρήσει τη ρύθμιση. Είναι χρέη για τα έτη 2005-2006. Θα σας εξηγήσω την κατάσταση. Υπήρχε ένας λογιστής που αναλάμβανε ηθοποιούς. Αυτόν επέλεξε κι εκείνη. Είχε βρει ένα νόμο ο άνθρωπος που έλεγε ότι μπορείς να σπάσεις το εισόδημά σου σε τρία φορολογικά έτη. Αυτό αφορούσε και καλλιτέχνες. Εκ λάθους της, λοιπόν, γιατί δεν είναι λογίστρια, της είπε ο λογιστής, θεωρώντας ότι την περιλαμβάνει η διάταξη, ότι μπορεί να υπαχθεί σε αυτή. Είχε αμοιβές τις οποίες δήλωσε όπως όφειλε, αλλά τις έσπασε σε διαφορετικές χρονιές», ανέφερε ο δικηγόρος της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εξομολόγηση της Κατερίνας Καινούργιου: «Γύρισα σπίτι κι έκλαιγα όταν…» (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι τέσσερις -ακόμη- celebrities που ετοιμάζουν βαλίτσες για το «Survivor 2»

ΑΚΟΜΑ: Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για τον Γιώργο Μαυρίδη και τα όσα είπε στο Nomads