Το ρωσικό ΥΠΕΞ απαντά στον αρχηγό της CIA: “Είναι όλα ασύστολα ψεύδη”

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να βλέπουν το “χέρι του Κρεμλίνου” στις αμερικανικές εκλογές μόνο μετά την εκλογή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της στο Facebook, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής της CIA Μάικλ Πομπέο ότι η Ρωσία παρενέβαινε επί δεκαετίες στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Η ίδια χαρακτήρισε του ισχυρισμούς ως ασύστολο ψέμα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Οι εταίροι μας λένε καθαρά ψέματα. Είναι ενδιαφέρον πράγματι, πόσες δεκαετίες πριν ‘άρχισε’ η Ρωσία αυτή την βρώμικη δουλειά;” διερωτάται η Ζαχάροβα στο επικριτικό της σχόλιο στο οποίο μεταξύ άλλων γράφει : “Η καλύτερη απόδειξη του ότι πρόκειται για ένα καθαρό ψέμα, είναι το ότι όλες αυτές τις ‘δεκαετίες’ οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι επίσημοι αξιωματούχοι δεν είχαν κάνει ποτέ καμία τέτοια δήλωση και ποτέ δεν είχαν θέσει ενώπιον της ρωσικής πλευράς παρόμοια θέματα”.

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, όλες αυτές οι κατηγορίες κατά τη Ρωσίας άρχισαν με την έλευση στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ.

Την προηγουμένη ο Μάικλ Πομπέο, σε συνέντευξη του στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία προσπαθούσε επί δεκαετίες να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και η επόμενη τέτοια απόπειρα της Μόσχας αναμένεται σύμφωνα με τον ίδιο να γίνει στις εκλογές που διεξάγονται στα μέσα της προεδρικής θητείας τον Νοέμβριο του 2018.

“Αναμφίβολα. Ασχολούνταν επί δεκαετίες” ήταν η απάντηση του Πομπέο στο ερώτημα του δημοσιογράφου αν θα επιχειρήσουν να πλήξουν την νομιμότητα των μεσοεκλογών του Νοεμβρίου. Ο Πομπέο δήλωσε επίσης ότι η CIA ανησυχεί όχι μόνο για τις προσπάθειες τις Ρωσίας να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές αλλά και άλλων κρατών, δηλώνοντας ότι “έχουμε πλήθος εχθρών που προσπαθούν να υπονομεύσουν την δυτική δημοκρατία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτιά στον Πύργο Τράμπ με δυο τραυματίες, ο ένας σοβαρά (Βίντεο)

Κρυφές επαφές με τη Ρωσία έχει ο γαμπρός του Τραμπ – Τι πρότεινε

Απάντηση Τραμπ: Ξεκινάει έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές