“Μάχη” στα δικαστήρια Fraport-Ελληνικού Δημοσίου για την αποζημίωση και τις εκτεταμένες φθορές

Αίτηση υπαγωγής σε Διαιτησία στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) κατά της Fraport κατέθεσε το ελληνικό Δημόσιο.

Με την προσφυγή στη διαιτησία, το Δημόσιο επιχειρεί να προσβάλει την απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, η οποία έχει επιδικάσει αποζημίωση ύψους 27,5 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία, επειδή η τελευταία παρέλαβε τα αεροδρόμια με εκτεταμένες φθορές.

Η Fraport Greece, η οποία ελέγχει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζακύνθος, Άκτιο, Καβάλα, Ρόδος, Κω, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθος), είχε επικαλεστεί εκτεταμένες φθορές στα αεροδρόμια, που δεν είχαν ενσωματωθεί στη σύμβαση παραχώρησης, και διεκδίκησε περίπου 72,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην επιτροπή η οποία πρόσφατα της επιδίκασε τα 27,5 εκατομμύρια ευρώ με την πλευρά της κυβέρνησης να απαντά με προσφυγή στη διεθνή διαιτησία.

Η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου αναμένεται να εκδοθεί το νωρίτερο στα τέλη του 2018.

Σημειώνεται ότι η Fraport Greece παρέλαβε τα αεροδρόμια στις αρχές Απριλίου του 2017. Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2017, η επιβατική κίνηση των 14 αεροδρομίων ανήλθε σε 27,58 εκατ. επιβάτες, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 10,3% λόγω της απότομης αύξησης των διεθνών πτήσεων 12,9%. Η εσωτερική αγορά παρουσίασε αύξηση 3,3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταλαιπωρίας συνέχεια στο «Μακεδονία» λόγω καιρικών συνθηκών – Ακυρώνονται πτήσεις

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Την Τετάρτη το τελευταίο αντίο στον Τζίμη Πανούση

AKOMA: Τι είδε ο Καρανίκας στο «φεστιβάλ» για τη… φούντα!