Οργισμένες διαδηλώσεις στο Ιράν: Στους 12 μέχρι στιγμής οι νεκροί (Βίντεο)

Αντιμέτωπη με τις μαζικότερες διαδηλώσεις από την «Πράσινη Επανάσταση» του 2009 βρίσκεται η ιρανική κυβέρνηση, με οργισμένους πολίτες να έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την κατασπατάληση χρήματος, τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές προϊόντων και πετρελαίου αλλά και για να απαιτήσουν μεγαλύτερες ελευθερίες.

Οι πορείες και οι διαμαρτυρίες, που ξεκίνησαν την Πέμπτη, συνεχίστηκαν και για τέταρτη ημέρα την Κυριακή και η ιρανική τηλεόραση ανέφερε ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 12 άνθρωποι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Νωρίτερα σήμερα το πρωΐ, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι νεκροί ήταν στους 10.

“Στα γεγονότα της χθεσινής νύκτας, δυστυχώς, συνολικά 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες πόλεις”, ανέφερε η τηλεόραση μεταδίδοντας εικόνες από καταστροφές που προκλήθηκαν από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

“Οι κάτοικοι του Ιζέχ διαδήλωσαν όπως έγινε και σε άλλες πόλεις της χώρας κατά των οικονομικών δυσκολιών και δυστυχώς δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί και άλλοι πολλοί τραυματίσθηκαν. Δεν γνωρίζω εάν τα πυρά προέρχονταν από την πλευρά των δυνάμεων της τάξης, ή των διαδηλωτών”, ανέφερε ο τοπικός βουλευτής Χενταγιατολάχ Χαντεμί.

“Δημόσια κτήρια, θρησκευτικά κέντρα και τράπεζες δέχθηκαν επίθεση και ορισμένα πυρπολήθηκαν. Αστυνομικοί τραυματίσθηκαν”, τόνισε ο έπαρχος της πόλης στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης. Κατά τον ίδιον, οι διαδηλωτές κατέλαβαν ένα πυροσβεστικό όχημα και το έριξαν από μία πλαγιά.

“Το όχημα παρέσυρε έναν ηλικιωμένο άνδρα και έναν έφηβο, οι οποίοι βρήκαν τον θάνατο”, πρόσθεσε. Παρά την έκκληση για ηρεμία του προέδρου Χασάν Ροχανί, σποραδικές διαδηλώσεις, που εξετράπησαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις του Ιράν, περιλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τεχεράνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απείλησε με στρατιωτική επέμβαση τη Βόρεια Κορέα ο Τραμπ!

Έτοιμος για πόλεμο με την Βόρειο Κορέα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ

Πρώην ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ: «Πιο κοντά από ποτέ» η χώρα σε έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Β. Κορέα