“Φωτιές” ανάβει ο Νίμιτς: Μη ρεαλιστική μία λύση χωρίς τη χρήση του όρου “Μακεδονία”

Ως μη ρεαλιστική χαρακτήρισε μία λύση χωρίς τη χρήση του όρου “Μακεδονία”, ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε στη Νέα Υόρκη με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι.

Όπως ανέφερε ο Μ. Νίμιτς παρουσίασε τις προτάσεις του και στις δύο πλευρές για να τις μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους και να τις μελετήσουν με την ελπίδα να βρεθεί μια λύση.

“Είμαι πολύ αισιόδοξος για το γεγονός ότι η διαδικασία πηγαίνει προς μια θετική κατεύθυνση”, ανέφερε ο Μ.Νίμιτς, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Πρόκειται για ένα δύσκολο ζήτημα, για το οποίο συζητάμε επί 25 χρόνια, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ισχυρές θέσεις και αισθήματα και στις δύο χώρες, αλλά επίσης υπάρχει θέληση και στις δύο χώρες να βρεθεί μία λύση σε αυτή την διένεξη”, είπε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ.

“Ελπίζω ότι οι προτάσεις μου θα οδηγήσουν αμφότερες της κυβερνήσεις να σκεφτούν δημιουργικά για μία λύση” είπε, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για την εποικοδομητική στάση που έχουν ακολουθήσει οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και στις δύο χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι ο όρος “Μακεδονία” περιλαμβάνεται στην ονομασία και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα.

“Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές”, διότι “αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας” δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε παράλληλα πως “τώρα μπορούμε να βρούμε μια λύση, ο όρος Μακεδονία περιλαμβάνεται στην ονομασία και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα. Επίσης πάνω από 100 χώρες αναγνωρίζουν αυτή την χώρα ως “Republika Makedonija” και άρα ο όρος Μακεδονία συνδέεται με την χώρα αυτή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βόμβα» Νίμιτζ: Ο όρος «Μακεδονία» περιλαμβάνεται στην ονομασία

Διαφοροποίηση Καμμένου μέσω Twitter για την ονομασία των Σκοπίων – Τι προτείνει

Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ: «Ας χρησιμοποιήσουν όποιον όρο θέλουν εκτός από το «Μακεδονία»»