Άγρια κόντρα Κούλογλου – Σαλμά για την υπόθεση Novartis

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, υποστήριξε πως υπήρξε ένας πρώην υπουργός, ο κ. Μάριος Σαλμάς, ο οποίος γνωρίζοντας ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον του ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας αλλά το FBI αρνήθηκε να τον θέσει σε αυτό το καθεστώς.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς με παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων διέψευσε τον ισχυρισμό του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε ζητήσει να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI και ανέφερε ότι έχει δώσει κατάθεση σε τρεις δικηγόρους αμερικανικής νομικής εταιρείας, που ήρθαν στην Ελλάδα, τους οποίους ενημέρωσε και για τα πορίσματα σχετικά με την υπόθεση Novartis που είχε ο ίδιος συντάξει.

Όπως εξήγησε του ζητήθηκε να πάει στις ΗΠΑ να καταθέσει ως “μάρτυρας επιβεβαίωσης” και όχι “ως προστατευόμενος μάρτυρας” αλλά αρνήθηκε. Προτίμησε – όπως τόνισε – να ενημερώσει πριν από όλους την πατρίδα του. Ο κ. Σαλμάς είπε ότι προσεγγίστηκε από τους Αμερικανούς δικηγόρους μετά την κατάθεση στο FBI του πρώτου από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που (έχουν καταθέσει στο FBI ) και εκπροσωπεί ο δικηγόρος Π. Σαράκης.

Ο κ. Κούλογλου στην τηλεοπτική συνομιλία με τον κ. Σαλμά επέμεινε στην ακρίβεια της πληροφορίας του προσθέτοντας ότι ο κ. Σαλμάς είχε ζητήσει να καταθέσει μέσω των δικηγόρων του κάτι που διέψευσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δικογραφία κατά του Γ. Στουρνάρα διαβιβάστηκε στη Βουλή

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η πρόταση για σύσταση προανακριτικής

Σκληρή επίθεση Λοβέρδου: «Συμμορία με έναν αρχισυμμορίτη» η κυβέρνηση