Κάλεσμα Αναστασιάδη για διάλογο – Έτοιμος για δείπνο δηλώνει ο Ακιντζί

Ακιντζί

Κάλεσμα στην Τουρκία και στη τουρκοκυπριακή κοινότητα να ανταποκριθούν άμεσα στην θέση του για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης σε γραπτή δήλωσή του καλεί την Τουρκία να επιστρέψει άμεσα στον διάλογο «νοουμένου ότι θα προηγηθεί ο τερματισμός της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη».

Παράλληλα, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη τη ρητορική της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, τονίζοντας ότι δεν εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Κυπριακού λαού.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, από την πλευρά του, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί εάν προσκληθεί από τον πρόεδρο Αναστασιάδη σε δείπνο.

Διευκρίνισε, ωστόσο, σύμφωνα με τον «Πολίτη», ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει οποιαδήποτε πρόσκληση, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε ότι είναι σημαντική η πραγματοποίηση ενός δείπνου, προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις των δύο πλευρών.

Σε δηλώσεις του στο τέλος της συνάντησης με τα «κοινοβουλευτικά κόμματα», ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συναντηθεί με την ειδική αντιπρόσωπο των ΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ο κ. Ακιντζί είπε ακόμη ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθούν στην Κύπρο αξιωματούχοι του ΟΗΕ από τη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Αναστασιάδη για την τουρκική προκλητικότητα και την ΑΟΖ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αναστασιάδης: «Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχιστούν κανονικά»

ΑΚΟΜΑ: Δημητρακόπουλος για Novartis: «H Τουλουπάκη παραβίασε το Σύνταγμα» (video)