Ο Παναθηναϊκός να παραδειγματιστεί από την ΑΕΚ

Μια σκληρή χρονιά γεμάτη δοκιμασίες είναι η φετινή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρακολουθεί ως κομπάρσος την μάχη των υπολοίπων για την διεκδίκηση των τίτλων.

Την ίδια στιγμή οι φίλοι του τριφυλλιού βλέπουν τον αιώνιο αντίπαλο από τον οποίο στερήθηκαν πολλά τα προηγούμενα χρόνια, να παραπατάει και το πρωτάθλημα να είναι ανοιχτό για όλους.

Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός παίζει κάθε εβδομάδα το μέλλον του στα δικαστήρια. Όλα αυτά την ώρα που ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εκμεταλλεύονται την κάκιστη χρονιά του Ολυμπιακού και αναμένεται να κονταροχτυπηθούν μέχρι τέλους για να τον διαδεχθούν στο θρόνο του πρωταθλητή και να σπάσουν το ερυθρόλευκο σερί, κάτι που στο πρόσφατο παρελθόν είχε πετύχει μόνο το τριφύλλι δύο φορές(2004-2010).

Είναι δεδομένο ότι ακόμη και αν όλα κυλήσουν ομαλά και βγάλει ο Παναθηναϊκός τη σεζόν σε οικονομικό επίπεδο, αγωνιστικά δεν μπορεί να περιμένει τίποτα, πέρα από κάποιες εφήμερες χαρές που ίσως προκύψουν. Το ζήτημα όμως είναι η επόμενη μέρα…

Μπορεί στη παρούσα φάση όλα να φαίνονται μαύρα, αλλά νομοτελειακά ο Σύλλογος θα ξαναβρεί τον δρόμο του, γιατί πολύ απλά είναι ο Παναθηναϊκός. Όπως ταλαιπωρήθηκαν και οι άλλες ομάδες, έτσι τώρα είναι η σειρά των πράσινων να δοκιμαστούν και το θέμα είναι να βγουν δυνατοί από αυτή τη διαδικασία και να επιστρέψουν.

Είναι δύσκολο αυτή την εποχή να βρει κανείς οποιοδήποτε ίχνος αισιοδοξίας στο τριφύλλι, όμως μπορεί κάλλιστα να παραδειγματιστεί από τις περιπέτειες των άλλων. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό το κομμάτι είναι η ΑΕΚ, η οποία έφτασε στο σημείο μηδέν και ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες της. Πλέον οι εμπειρίες κόντρα στον Αστέρα Βάρης και την Τριγλία Ραφήνας αποτελούν έναν μακρινό εφιάλτη για την Ένωση, η οποία έχει μετατραπεί σε μια ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις.

Η περίπτωση της Ένωσης δείχνει ότι με μια σταθερή διοίκηση και τον σωστό τρόπο μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα. Όλα αυτά χωρίς αλόγιστα έξοδα, χωρίς μεγάλες μεταγραφές, αλλά με έναν σταθερό κορμό και ένα ξεκάθαρο πλάνο που περιλαμβάνει μια σειρά από καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και κάποιους ξένους που δεν κοστίζουν μια περιουσία, αλλά κάνουν τη διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός που πιθανότατα δεν θα χρειαστεί καν την τραυματική εμπειρία του υποβιβασμού που βίωσε η ΑΕΚ χρειάζεται δύο πράγματα. Μια νέα αποφασισμένη διοίκηση και τον κόσμο στο πλευρό του, τώρα που περνάει τα δύσκολα. Η δυναμική του Συλλόγου με το τριφύλλι είναι τόσο μεγάλη, που οι καλύτερες μέρες θα έρθουν με μαθηματική ακρίβεια, αρκεί να μείνει ενωμένος και να κοιτάξει μπροστά.

Μέχρι τότε, υπομονή, επιμονή και στήριξη γιατί το «Μαζί σου και στα δύσκολα» δεν έχει βγει τυχαία… Άλλωστε ο Μαρίνος και αυτοί που έχουν απομείνει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν ευθύνονται για όσα συμβαίνουν και οι μόνοι που μπορούν να τους δώσουν δύναμη είναι οι φίλοι της ομάδας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα ξανάρθουν καλύτερες μέρες και τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος.

Πηγή: sport-fm.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βαρύς ο πέλεκυς» της δικαιοσύνης στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια με την ΑΕΚ

Έχανε τα… άχαστα η ΑΕΚ αλλά τα κατάφερε στο τέλος με πέναλτι

«Βασιλιάς» ο Ολυμπιακός άλωσε την Μαδρίτη σε αγώνα «θρίλερ»