Εφορία – Έως 30 Μαρτίου οι βεβαιώσεις αποδοχών στο Taxisnet

Taxisnet

Αρχίζουν οι διαδικασίες για την υποβολή των φετινών δηλώσεων από τους φορολογουμένους.

Με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή, παρέχεται προθεσμία, έως τις 30 Μαρτίου, στις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Τaxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2017.

Ειδικότερα, για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα, ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίστηκε η 29η Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι στη φορολογική δήλωση είναι προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούν τις αποδοχές των φορολογούμενων, τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν, τους τόκους καταθέσεων, τις δόσεις των δανείων που κατέβαλαν το 2017, καθώς και τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες τους και τα τεκμήρια.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ προβλέπονται τα ακόλουθα:

  • Η προθεσμία για την υποβολή του αρχείου των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων, των βεβαιώσεων των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και των βεβαιώσεων εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα είναι η 30ή Μαρτίου 2018.
  • Ειδικά για τις περιπτώσεις καταβολής μερισμάτων σε φυσικά πρόσωπα από νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες με απλογραφικά βιβλία, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης ορίζεται η 29η Ιουνίου 2018.
  • Για όσα αρχεία υποβληθούν μετά τις 30.3.2018 και 29.6.2018 αντίστοιχα, αλλά μέχρι και τις 31.12.2018, δεν θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 54 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πιέρ Μοσκοβισί προειδοποιεί το ΔΝΤ για την Ελλάδα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δώρο Πάσχα – Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται – On line υπολογισμός

ΑΚΟΜΑ: Ολλανδός πρέσβης: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα μνημόνια