Τζόνσον για Σκρίπαλ: “Είναι παράλογο η Μόσχα να αρνείται τις ευθύνες της”

Μπόρις

Νέες βολές προς τη Ρωσία εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, αναφορικά με την υπόθεση δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, τονίζοντας πως η Μόσχα κάνει λάθος αρνούμενη κάθε ευθύνη για την επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok.

Το Λονδίνο διατηρεί την αυστηρή του στάση έναντι της Ρωσίας και έχει τη στήριξη και άλλων χωρών της ΕΕ, παρότι διπλωμάτες επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει άμεση προοπτική επιβολής νέων οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας για την επίθεση.

Κατά την άφιξή του σήμερα στις Βρυξέλλες ο νέος υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Χάικο Μάας εξέφρασε την υποστήριξή του στη Βρετανία, ενώ ο ΥΠΕΞ του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «θα πρέπει να ασκήσουμε πιέσεις στη Ρωσία να συμμετάσχει σε μια πραγματική έρευνα για την επίθεση».

«Η ρωσική άρνηση είναι όλο και πιο παράλογη», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για το περιστατικό.

«Πρόκειται για μια τυπική ρωσική στρατηγική…δεν μπορούν πλέον να ξεγελάσουν κανέναν», είπε ο Τζόνσον ότι «δεν υπάρχει σχεδόν καμία χώρα στο τραπέζι εδώ στις Βρυξέλλες, η οποία να μην έχει επηρεαστεί τα τελευταία χρόνια από κάποιου είδους κακή ή ενοχλητική συμπεριφορά της Ρωσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο σενάριο για τον Σκρίπαλ – Δηλητηριάστηκε μέσω του εξαερισμού της BMW του

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έως το 2024 στο Κρεμλίνο ο Πούτιν – Πρόεδρος ξανά με ποσοστό ρεκόρ 76,65%!

ΑΚΟΜΑ: Έκτακτη συνάντηση για το Brexit συγκαλεί σήμερα στις Βρυξέλλες η ΕΕ