Κουκουλοφόροι έσπασαν το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών

Τόσο η Ένωση Διοικητικών Δικαστών όσο και το Τριμελές Συμβούλιο Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με αφορμή την «καταδρομική» επίθεση που πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, τις πρώτες ώρες της περασμένης Κυριακής, σε ανακοινώσεις τους, επισημαίνουν την ανεπάρκεια των μέτρων φρούρησης και φύλαξης των δικαστηρίων και καταδικάζουν απερίφραστα κάθε μορφή βίας και εκφοβισμού. 

Άγνωστοι κουκουλοφόροι λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου με βαριοπούλες, έσπασαν τα τζάμια της εισόδου του κτιρίου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και πέταξαν κόκκινη μπογιά.

Ειδικότερα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών επισημαίνει ότι«η πρόκληση υλικών ζημιών σε δημόσια κτήρια, όχι μόνο δεν συνιστά καμία μορφή εναντίωσης στις παθογένειες του συστήματος, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για τυφλή βία στρεφόμενη κατά των πολιτών, με χρήματα των οποίων τα δημόσια κτήρια έχουν ανεγερθεί».

Ακόμη, η αναφέρει η Ένωση, ότι «οι ενέργειες αυτές, αναδεικνύουν τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας για την ανεπάρκεια των μέτρων φρούρησης και φύλαξης των δικαστηρίων».

Παράλληλα, το Τριμελές Συμβούλιο Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών «καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού και κάθε ενέργειας με αντιδημοκρατική και αντικοινωνική συμπεριφορά και δηλώνει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί και οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν εκβιάζονται ούτε εκφοβίζονται και θα συνεχίσουν να επιτελούν απερίσπαστοι το συνταγματικό τους καθήκον».

Τέλος, το Τριμελές Συμβούλιο, «καλεί την εκτελεστική εξουσία να καταδικάσει την επίθεση αυτή και να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης που συνιστά βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας».

Την ανακοίνωση του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών υπογράφουν ο πρόεδρος του Εφέτης Δ.Δ. Δημήτριος Νικολόπουλος και τα μέλη του οι Πρωτοδίκες Δ.Δ. Ευαγγελία Ζωγραφάκη και Παναγιώτης Τσόγκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε τον – Αυτός είναι ο 58χρονος στο Ωραιόκαστρο που κρατούσε ομήρους τα ξαδέλφια του (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε κρίσιμη κατάσταση ο επιχειρηματίας που πυροβόλησαν ληστές στο σπίτι του στην Κηφισιά

ΑΚΟΜΑ: Μετά το τηλεφώνημα για βόμβα – Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Αιγάλεω και Αγία Μαρίνα