Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση στην Καμπούλ – 21 οι νεκροί (pics)

Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ με 21 νεκρούς.

Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν σήμερα στην Καμπούλ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας φωτορεπόρτερ του AFP και τρεις ακόμη δημοσιογράφοι, και να τραυματιστούν ακόμη 27.

Καμπούλ02

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Σας Νταράκ κοντά στα γραφεία της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών (NDS) και ακολούθησε μία δεύτερη έξω από το υπουργείο Αστικής Ανάπτυξης και Εστίας την ώρα που άνθρωποι εισέρχονταν στο κτίριο.

Καμπούλ03

Λίγο αργότερα μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε δίπλα σε δημοσιογράφους που είχαν σπεύσει για να καλύψουν την πρώτη επίθεση, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν αρκετοί φωτοειδησεογράφοι και εικονολήπτες, όπως δήλωσαν στο Reuters αυτόπτες μάρτυρες.

Καμπούλ04

Ο Σαχ Μάραϊ, επικεφαλής φωτοειδησεογράφος του AFP στην Καμπούλ σκοτώθηκε από την έκρηξη, όπως επιβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων με ανάρτησή του στο Twitter. Ο Μάραϊ εργαζόταν για το AFP από το 1996 και κάλυψε για το Γαλλικό Πρακτορείο την αμερικανική επέμβαση στο Αφγανιστάν το 2001.

Καμπούλ05

Ένας φωτοειδησεογράφος του Reuters τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα.

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, ο βομβιστής αυτοκτονίας που ευθύνεται για τη δεύτερη επίθεση κατάφερε να διεισδύσει μεταξύ των δημοσιογράφων «κρατώντας μια κάμερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρός φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου από επίθεση καμικάζι στην Καμπούλ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προς εξιχνίαση το διπλό φονικό στην Κύπρο: «Ίσως χρειαστεί να σκοτώσουμε…»

ΑΚΟΜΑ: Λόγω σκανδάλου – Παραιτήθηκε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Άμπερ Ραντ