Τόσκας για Ρουβίκωνα: “Γραφικές οι πράξεις του για να δημιουργήσει εντυπώσεις”

Τόσκας

Ως γραφικές χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα όπως αυτή το απόγευμα της Δευτέρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα μέλη του Ρουβίκωνα «προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με πιο ήπια και λιγότερο ήπια μέτρα».

Κατά τον υπουργό πολιτικά τα μέλη του Ρουβίκωνα «κινούνται σαν μωρά στα 4 σε μια πρώτογονη πολιτική σκέψη με πράξεις γραφικές με τις οποίες προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα της κυβέρνησης. Κάνουν κακό στη συντηρητικοποίηση του κόσμου».

Ερωτηθείς, δε, στην ΕΡΤ για το πώς εξηγεί ότι η ομάδα τροφοδοτείται από νέα μέλη, ο κ. Τόσκας το απέδωσε την έλλειψη μαζικού κινήματος με αποτέλεσμα «νεαρά παιδιά να βρίσκουν καταφύγιο σε αυτή την πρωτόγονη πολιτική σκέψη.

Άφησε ακόμα αιχμές για τη στάση της Δικαιοσύνης απέναντι στο Ρουβίκωνα λέγοντας ότι «η αστυνομία έχει κάνει 67 συλλήψεις, 106 προσαγωγές και σε 100 περιπτώσεις μέλη του Ρουβίκωνα έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Εμείς θα θέλαμε να εξαλειφθεί το φαινόμενο και το ίδιο θα θέλαμε να κάνει η Δικαιοσύνη.

Όσον αφορά τη στάση της αστυνομίας στην επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «σε μια συγκέντρωση πάνω από 1000 ατόμων δεν μπορεί η αστυνομία να βρίσκεται στο κέντρο της συγκέντρωσης. Κανείς δεν περίμενε ότι θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση ο κ. Μπουτάρης.

Επικαλέστηκε, τέλος, το γεγονός ότι η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις εκ των επιτιθεμένων μέσα στα πλαίσια του αυτοφώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με κράνη και βαριοπούλες τα έκαναν γυαλιά καρφιά – Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο θράσος! «Είμαστε από Ρουβίκωνα, κάτσε εκεί που είσαι!» είπαν στον αστυνομικό του ΣτΕ

ΑΚΟΜΑ: Στη φυλακή η 19χρονη που σκότωσε το μωρό της στην Πετρούπολη