Καμμένος για Σκοπιανό: “Είμαστε ξεκάθαροι – Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία!” (video)

Καμμένος

«Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν συμφωνούμε και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την συμφωνία για το Σκοπιανό. Αυτό είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματός του.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η όποια συμφωνία επιτευχθεί σήμερα δεν θα γίνει αποδεκτή στο εσωτερικό των Σκοπίων. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση. Είπε συγκεκριμένα ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την στήριξή του στην κυβέρνηση λέγοντας ότι επίκειται η ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο ώστε στις 21 Ιουνίου να ληφθεί η απόφαση για το χρέος και την επόμενη ημέρα μετά το πρόγραμμα και στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα να βγει από την εποχή των μνημονίων. Τόνισε δε πως οι διαπραγματεύσεις είναι σε πολύ καλό στάδιο.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ακόμα: «Η δική μας θέση είναι ότι αφού γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να συγκλιθεί και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να αλλάξει την απόφαση του 1992». Ο κ. Καμμένος επανήλθε στην πΓΔΜ λέγοντας ότι: «Θεωρώ οτι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η συμφωνία να γίνει δεκτή είτε απο δημοψήφισμα είτε απο την πλειοψηφία της βουλής των Σκοπίων». Πρόσθεσε ότι θεωρεί πως η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη από όλη αυτή την διαδικασία. «Η Ελλάδα έχει κερδίσει κατ’ αρχήν στην διεθνή κοινή γνώμη οτι δεν ειναι η Ελλάδα που αποκόπτει την ευρωπαική πορεία των Σκοπίων». Η Ελλάδα είναι εκείνη που πήγε σε διαπραγματεύσεις με θέσεις που εμείς διαφωνούμε αλλά στην κατεύθυνση της λύσης».

Δεν θα “περάσει” ούτε στα Σκόπια
Την πεποίθηση ότι η συμφωνία για το ονοματολογικό δεν θα γίνει αποδεκτή στην πΓΔΜ εξέφρασε ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, από τους όρους της συμφωνίας για τους οποίους ενημερώθηκε από τον Νίκο Κοτζιά χθες, θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτή σε δημοψήφισμα ή από την αντιπολίτευση.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, η Ελλάδα έχει κερδίσει κάτι πολύ σημαντικό: «Στη διεθνή γνώμη δεν είναι η Ελλάδα αυτή που ανακόπτει την πορεία της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

Ανέφερε δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση πήγε σε διαπραγματεύσεις που ήταν προς την κατεύθυνση της λύσης. «Εκείνος που αρνείται μέχρι σήμερα είναι η FYROM» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε «πυρά» και κατά της ελληνικής αντιπολίτευσης, καλώντας τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

«Και ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου, ο Πάνος Καμμένος γνωστοποίησε ότι η μέχρι πρότινος πρόεδρος της νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου αναλαμβάνει συντονίστρια του εκλογικού μηχανισμού.

Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεωργιάδης: «Ο Καμμένος ζει το όνειρό του, δεν θα άφηνε με τίποτα την καρέκλα του»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το απόγευμα το τηλεφώνημα Τσίπρα-Ζάεφ – Πληροφορίες για διάγγελμα Τσίπρα αμέσως μετά!

ΑΚΟΜΑ: Συνάντηση με τον Παυλόπουλο ζήτησε ο Μητσοτάκης