Μετά τη διαγραφή – Δ. Καμμένος: «Σήμερα αισθάνομαι πραγματικά Ανεξάρτητος Ελληνας»

Καμμένος

«Σήμερα αισθάνομαι πραγματικά Ανεξάρτητος Ελληνας», δήλωσε ο Δημήτρης Καμμένος, εξηγώντας το «ναι» που είπε στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, που οδήγησε στη διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, προχώρησε και σε μία αποκάλυψη, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος συζητούσε πρόταση μομφής κατά του Νίκου Κοτζιά.

«Το συζητήσαμε στην κοινοβουλευτική ομάδα. Για οτιδήποτε υπογράφει ο υπουργός Εξωτερικών χρειάζεται εξουσιοδότηση ή εμπιστοσύνη», είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προχώρησε η πρόταση μομφής, απάντησε: «Χρειαζόμασταν 50 υπογραφές και δεν τις είχαμε σαν ΑΝΕΛ. Δεν είχαμε τον χρόνο να αναζητήσουμε από αλλού… τουλάχιστον αυτό ειπώθηκε».

Ακόμη, τόνισε ότι το κείμενο της συμφωνίας θα έπρεπε «να έχει έρθει στη Βουλή, να συζητηθεί με όλα τα κόμματα και να επικυρωθεί ως κείμενο για να πάρει εξουσιοδότηση ο υπουργός Εξωτερικών να το υπογράψει».

«Χθες επιστρέψαμε στον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά να πάει στις Πρέσπες να φάνε αστακούς και να υπογράψουν την παράδοση του ονόματος “Μακεδονία”. Διαφωνώ με αυτό. Κανονικά, σήμερα οι σημαίες έπρεπε να κυματίζουν μεσίστιες. Δεν πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη συμφωνία. Ούτε αν λέμε θα το ψηφίσω τώρα και όταν έρθει στη Βουλή θα κάνω το παν να μην ψηφιστεί ή θα ρίξω την κυβέρνηση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στη θέση του Πάνου Καμμένου, που δεσμεύθηκε για τη μη κύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια όταν αυτή έρθει στη Βουλή.

«Τότε θα είναι αργά. Καταψήφιση τότε δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσει. Θα είναι μια πιθανότητα. Αλλά αυτή η πιθανότητα είναι μια ζαριά για τη Μακεδονία που δεν είμαι πρόθυμος να τη ρίξω», συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Καμμένος απάντησε ότι δεν δέχθηκε κανένα τηλεφώνημα από τη ΝΔ μετά τη διαγραφή του, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί τον χειροκρότησαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του στην ψηφοφορία στη Βουλή, είπε «Δεν κατάλαβα γιατί χάρηκαν. Ελπίζω να χειροκρότησαν γιατί άλλος ένας βουλευτής δεν ήθελε αυτή τη σύμβαση». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «δεν ανοίγει καμία πόρτα» και ότι «δεν υπάρχει καμία συνεννόηση, κανένας δίαυλος με κανέναν», ενώ ανέφερε ότι πλέον πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες παραίτησής του από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας από Βουλή: «Ιστορική η συμφωνία με τα Σκόπια» – Σφοδρή επίθεση σε Σαμαρά!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με 153 «όχι» απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης – Εκτός ΑΝΕΛ ο Δ. Καμμένος

ΑΚΟΜΑ: Νέα δημοσκόπηση – Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, στις 14,4 μονάδες -«Όχι» στο Σκοπιανό το 68,3%