Τζανακόπουλος: «Μεγάλη τιμή που η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει «παρούσα» στο «Athens Pride»

Το παρόν έδωσε και μερίδα του πολιτικού κόσμου στο “Athens Pride” το Σάββατο 9 Ιουνίου. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης κ.ά.

Εκεί βρέθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος που απευθύνθηκε στον κόσμο από την εξέδρα του “Pride”.

«Είναι μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή, μεγάλη η συγκίνηση που για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει «παρούσα» στο Athens Pride. Σε αυτή την γιορτή που καταφάσκει την ισότητα την ελευθερία, την αγάπη, τον έρωτα. Σε αυτή την γιορτή που ταυτόχρονα είναι και κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης, όλων εκείνων, οι οποίοι κι οι οποίες έχουν βιώσει τις διακρίσεις στο σχολείο , στη γειτονιά, στο στρατό , στην καθημερινή τους επαφή με το κράτος για όλους εκείνους κι εκείνες, που καθημερινά αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας κι ισότητας» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την διάρκεια ομιλιών πριν την πορεία.

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια για να δικαιωθούν οι αγώνες οι δικοί σας αλλά κι οι δικοί μας, να δικαιωθεί αυτό το πανανθρώπινο αίτημα για ελευθερία κι ισότητα. Το σύμφωνο συμβίωσης, το δικαίωμα αναδοχής από LGBTQI ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, η κατάργηση παλαιολιθωμένων νόμων που υπήρχαν στον κώδικα και πάνω απ όλα το νομοσχέδιο που είναι πλέον νόμος του κράτους που επιτρέπει στον καθένα και στην καθεμιά να αυτοπροσδιορίζεται όπως νιώθει, ο νόμος του κράτους για την ταυτότητα φύλου. Νομίζω έχουμε κάνει αρκετά βήματα αλλά μένουν κι άλλα που πρέπει να γίνει. Έχει έρθει η ώρα κι οφείλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για την κατοχύρωση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο των LGBTQI ζευγαριών», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανήκουστο! Η Βουλή θα ντυθεί στα χρώματα του… «Gay Pride»!

Χορηγός του «gay pride» και η… ελληνική Βουλή! Αναλυτικά όλοι οι χορηγοί

Η. Παναγιώταρος για «Athens Pride»: «Προτείνω στον Βούτση να βάλει κι ένα κόκκινο φανάρι στη Βουλή»