Μεγάλη φωτιά στην Κινέτα στα Γεράνεια Όρη – Καίγονται σπίτια – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στα Γεράνεια Όρη, στην Κινέτα, σε δασική έκταση και συγκεκριμένα στην περιοχή “Αέρας”.

Οι φλόγες έχουν ήδη πλησιάσει κατοικίες και οι κάτοικοι τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Τρεις οικισμοί -η Μαρούλα, η Γαλήνη και το Πανόραμα- βρίσκονται στη δίνη της πυρκαγιάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καεί σπίτι, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες πέρασαν από αυλές σπιτιών. Πριν από λίγο όμως το Σκάϊ μετέδωσε ότι σπίτια τελικά έχουν καεί.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 35 άντρες της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Στην πορεία της ημέρας, κρίθηκε αναγκαίο να αυξηθούν οι δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Έκλεισαν η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών

Έκλεισαν πριν απο λίγο, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κινέτα, η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39-ο έως το 57-ο χλμ.

Επιπλέον, πριν από λίγη ώρα, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής, όπου μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.

Η εκκένωση έγινε μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής.

Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου από το 56ο χιλιόμετρο.

Εν τω μεταξύ συγκλονιστικές εικόνες καταγράφονται από πολίτες και δείχνουν το μέγεθος της πυρκαγιάς. Δείτε παρακάτω ένα βίντεο από την Εθνική Οδό στο ύψος της Κινέτας, του Γιάννη Λαμπρόπουλου, που ανέβηκε στο Meteo Gr.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Παρανάλωμα του πυρός το Πολεμικό Μουσείο – ολοσχερής καταστροφή

Σκόπελος: Επιτέλους οι φλόγες τιθασεύτηκαν- Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο! [picks & vid]