Οι αλλαγές στη φορολογία είναι έτοιμες να μάς “κάψουν”!

Οι αλλαγές που έρχονται στη φορολογία είναι θα μάς αναγκάσουν να βάλουμε για ακόμη μια φορά βαθιά το χέρι μέσα στην τσέπη και είναι έτοιμες να μάς “κάψουν”!

Πραγματοποίηση άλλων δυο αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες, το 2019 και 2020: Με την αναπροσαρμογή που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο δεν ολοκληρώθηκε η ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές στις περιοχές που οι πρώτες είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις δεύτερες. Πρόκειται κυρίως για τις λεγόμενες “λαϊκές περιοχές” καθώς και τις τουριστικές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι αυξήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσουν συνολικά και το 40%

Παρεμβάσεις για τον περιορισμό του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος της ελληνικής ναυτιλίας. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την επιβολή ενός νέου φόρου στα μερίσματα από ναυτιλιακά κέρδη που εισέρχονται στην Ελλάδα και στη χρονική επέκταση της εθελοντικής εισφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας.

Μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2020: Από τη μείωση του αφορολόγητου θα προκληθεί μια επιβάρυνση για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, έως και 650 ευρώ ετησίως. Η επιβάρυνση αυτή θα πλήξει κυρίως τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους

-Επιβαρύνσεις στις μεταβιβάσεις: Από το νέο έτος έρχεται σημαντική αύξηση του κόστους των πάσης φύσεως μεταβιβάσεων ακινήτων για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αυτό θα γίνει διότι οι αντικειμενικές αξίες που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο θα τεθούν σε ισχύ για τους φόρους μεταβίβασης από τον ερχόμενο Ιανουάριο, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ τέθηκαν σε ισχύ από την φετινή χρονιά.

Σε περιοχές που οι αντικειμενικές αξίες θα είναι αυξημένες συμφέρει η πραγματοποίηση μεταβιβάσεων έως το τέλος του έτους και όχι από την 01/01/2019 και μετά.
Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές στις οποίες αυξάνονται οι τιμές ζώνης από τον Ιανουάριο είναι κυρίως οι λεγόμενες «λαϊκές περιοχές» αλλά και τουριστικές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Διαβάστε, επίσης: Φοροδιαφυγή: Έψαχναν 40 δισ. και εισέπραξαν μόλις 120 εκατ. ευρώ

Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων με μία ματιά

Κοινωνικό μέρισμα ανακοίνωσε ο Τσακαλώτος – «Ψαλίδι» στους φόρους το 2019