Έρχεται αγριεμένος ο κυκλώνας «Ζορμπάς» με θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές

Νωρίτερα από ό,τι υπολογιζόταν αρχικά, θα σχηματιστεί ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» που αναμένεται αργά το βράδυ της Πέμπτης να εμφανιστεί στο Νότιο Ιόνιο.

Σύμφωνα με το “Severe Weather Europe”, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την πιθανή πορεία του κυκλώνα στη νότιο Μεσόγειο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αυτή ήταν η πρόβλεψη της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα, όπως την υπολόγισε το Severe Weather Europe χθες το βράδυ της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου. 

Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι η διαδρομή που θα ακολουθήσει θα είναι πιο νότια απ΄ότι περίμεναν αρχικά. Έτσι υπολογίζεται ότι θα χτυπήσει την Κρήτη αργά το βράδυ, αφού επηρεάσει πρώτα και το νότιο τμήμα της Πελοποννήσου. Την Κυριακή φαίνεται να φτάνει, φανερά εξασθενημένος. στις ακτές της Τουρκίας.

Σύμφωνα τώρα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η κίνηση του κυκλώνα αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου.

Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Λόγω της χαμηλής προγνωσιμότητας της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα, το meteo-ΕΑΑ θα εκδώσει νεότερες ανακοινώσεις με επικαιροποιημένα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Μεσογειακός κυκλώνας απειλεί την Ελλάδα – Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου

Επελαύνει ο «Ξενοφών»: Σφοδρή χιονοθύελλα στον Παρνασσό! Εντυπωσιακό βίντεο

Μεσογειακοί κυκλώνες: Τι είναι και πώς δημιουργούνται

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Αττικής, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας