Κλειστά σχολεία στο Ηράκλειο τη Δευτέρα – Τί θα γίνει με τη στέγαση των φοιτητών

Κλειστά θα παραμείνουν με απόφαση της αρμόδιας αντιδημαρχείας του δήμου Ηρακλείου, τα 72ο και 78ο νηπιαγωγεία, καθώς και τα 20ο και 56ο δημοτικά σχολεία.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου αναμένεται αύριο Δευτέρα να μεταβεί στο Ηράκλειο, με σκοπό να ανακοινώσει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, μέτρα για τη στέγαση των φοιτητών, αλλά και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες.

Ο υπουργός Παιδείας αναμένεται ακόμη να συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλους φορείς της πόλης.

Έσβησε η φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπως δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Ζώρας. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, άμεση με θετικά αποτελέσματα: «Όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιον φοιτητή δεδομένου ότι η φωτιά αφορούσε στο βόρειο κτήριο των φοιτητικών εστιών. Ερευνούμε όλα όμως τα ενδεχόμενα διότι για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε αν κάποιος από τους φοιτητές φιλοξενούσε κάποιο άλλο άτομο».

Αυτή την ώρα ενημερώνονται από τους αρμόδιους της πυροσβεστικής ο πρύτανης και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ όπως επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης: «Ξεκινάμε καταγραφή των ζημιών σε γραφεία, εργαστήρια και εστίες. Θα ληφθούν μέτρα και από την περιφέρεια για τους φοιτητές που θα έχουν μείνει χωρίς στέγη και όπου μπορούμε θα ενισχύσουμε και θα βοηθήσουμε».

Διαβάστε, επίσης:Φωτιά καίει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης-αποπνικτική ατμόσφαιρα