Οι συγκλονιστικές αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα & της Ράνιας Σβίγκου για το Ζακ Κωστόπουλο

Ο Ζακ Κωστόπουλος είναι ο νεκρός του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του. Ο θάνατος του βύθισε σε πένθος όσους τον ήξεραν ενώ κάνουν λόγο για μία ψυχή που δε μπορούσε να πειράξει κανέναν.

Ο Ζακ Κωστόπουλος, ήταν ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ, πάλευε για ίσα δικαιώματα ενώ ο ίδιος σε διάφορες συνεντεύξεις του είχε μιλήσει για το γεγονός ότι ήταν οροθετικός. Σύμφωνα με το περιβάλλον του ήταν ένας καλόψυχος, χαρούμενος άνθρωπος ενώ φέρεται να ήταν περιστασιακά χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

«Αυτός που λιντσάρισε τον Ζακ στο κοσμηματοπωλείο λέγεται Γιώργος κι είναι ωραίος τύπος έτσι καλαμπουρτζής όξω καρδιά. Λέγεται Νίκος έχει μίνι μάρκετ και χαρίζει καραμέλες στα παιδάκια. Λέγεται Ελένη και κλαίει στο σινεμά γιατί είναι ευαισθητούλα. Λέγεται Φώτης κι είναι η ψυχή της παρέας. Λέγεται Μαρία και πάει στην εκκλησία. Λέγεται κυρ Στέφανος και βεβαίως θα το κάψουμε απόψε, Αλικάκι. Λέγεται Θωμάς και μόλις σε βοήθησε με τη σακούλα. Λέγεται Ειρήνη, Παντελής, Δημήτρης, κυρία Παπαδοπούλου, διδάσκει το παιδί σου, σου φέρνει πεσκέσι ντομάτες γεμιστές, κάθεται πίσω σου στο στην ουρά, στο ταμείο, στο λεωφορείο. Τον βλέπεις κάθε μέρα, τον χαιρετάς κάθε μέρα, τον συμπαθείς κάθε μέρα και πιο πολύ. Αυτός που λιντσάρισε τον Ζακ είναι ο διπλανός σου. Και μετά τον διπλανό σου; Εσύ;».

Ράνια Σβίγκου:

«Δεν υπάρχουν λόγια για το θάνατο του Ζακ. Πολλοί τον γνωρίσαμε μέσα από τα κείμενα και τα shows του και θαυμάσαμε την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα του» αναφέρει σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο , η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Και προσθέτει:

«Μοιραζόμασταν τις σκέψεις και τον πόνο του, την αγάπη του για το σκύλο του και τους φίλους του, τους καθημερινούς του αγώνες ενάντια στις διακρίσεις και στον HIV. Και όλα αυτά με ένα απίστευτο θάρρος που αν μη τι άλλο έδειχναν αγάπη για τη ζωή, που την κοιτούσε κατάματα και με τσαμπουκά απέναντι σε όλες της τις δυσκολίες. Έφυγες πολύ νέος, τόσο άδικα και απάνθρωπα και τόσο μόνος σου».

Διαβάστε, επίσης:Τί δήλωσε ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη, στην Ομόνοια- η υπεράσπισή του