Μαίνεται πυρκαγιά σε παρθένα δασική έκταση στη Ρόδο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε δασική περιοχή «Κυμισάλα» που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού της Ρόδο.Παράλληλα εκδηλώθηκε και δεύτερη εστία λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο φράγμα της Απολακκιάς.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ωστόσο η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού είναι μεγάλη, καθώς απειλείται να καταστραφεί ολοσχερώς ένα από τα τελευταία “παρθένα” δάση της Ρόδου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ήδη οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ (εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου που ασχολείται με την πυροπροστασία) καθώς και εθελοντές, ενώ ήδη έχει απογειωθεί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο νησί, για να πραγματοποιήσει ρίψεις από αέρος.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και μεγάλη. Ήδη έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, και εθελοντές, ενώ έχει δοθεί εντολή να απογειωθεί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5-6 μποφόρ με πιθαννότητα να ενισχυθούν στην συνέχεια, οπως ενημερωνόμαστε από τον «Κυκλώνα της Ρόδου»

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο δάσος της Κυμισάλας, μετά την άμεση κινητοποίηση αλλά και τις ρίψεις νερού που πραγματοποιεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ αποδείχθηκε λάθος ο συναγερμός για φωτιά στην Απολακκιά. Οι κάτοικοι ειδοποίησαν την πυροσβεστική βλέποντας καπνό ο οποίος όμως όπως αποδείχθηκε ήταν καπνός από την φωτιά στην Κυμισάλα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ -dimokratiki.gr

Διαβάστε, επίσης:Θλίψη στο χώρο της υποκριτικής από το χαμό της Μαρίνας Πεφάνη -ποια ήταν