Μεγάλα προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα από την εμφάνιση της πρώτης κακοκαιρίας

Η πρώτη κακοκαιρία στην Ελλάδα είναι γεγονός. Ο «Ξενοφών» από τα ξημερώματα έχει κάνει την εμφάνισή του και μάλιστα έρχεται με άγριες διαθέσεις που δημιουργεί προβλήματα.

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη λόγω των ισχυρών ανέμων. Συγκεκριμένα, από χθες Δευτέρα στις 9 το βράδυ έως σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το seleo η πυροσβεστική προχώρησε σε δέκα κοπές δέντρων, που είχαν πέσει τόσο στο οδόστρωμα αλλά και σε ΙΧ. Πάντως, δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός από την πτώση των δέντρων.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στη Χαλκίδα. Στην παραλία της πόλης ο δυνατός αέρας παρέσυρε πινακίδες, καρέκλες, κάδους κ.λπ., ενώ τα κύματα στη θάλασσα είναι μανιασμένα.

«Ξενοφών» βαπτίσθηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA) η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου, η οποία θα πλήξει την Ελλάδα από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

Η κακοκαιρία είναι -ως συνήθως- «εισαγόμενη», καθώς η παρουσία ενός ισχυρού αντικυκλώνα, ο οποίος από την Τρίτη θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, σε συνδυασμό με ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, θα δημιουργήσει από την Τρίτη τις συνθήκες για μια σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, φθάνοντας τοπικά στα 8 ως 9 Μποφόρ.

Διαβάστε, επίσης:Ο καιρός, σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου