Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την έκπληξη στο Περιστέρι

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο νικητής στο ντέρμπι του ομίλου κόντρα στον Ατρόμητο (1-2) και με το… καλημέρα έβαλε τις βάσεις για την πρώτη θέση στον δρόμο προς τους 16. Οι Κρισμάν (έχασε και πέναλτι)-Ξυδάς τα γκολ του «Άγιαξ», ο… συνήθης ύποπτος Κουλούρης το γκολ των γηπεδούχων. Δύο δοκάρια οι Περιστεριώτες.

Τα δύο γκολ που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν κι αυτά που τελικά του έδωσαν την νίκη με 1-2 στο Περιστέρι. Η ομάδα των Ιωαννίνων ήταν καλύτερη και πιο τυχερή στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ατρόμητο να έχει δυο δοκάρια και να βρίσκει απέναντί του έναν εξαιρετικό Νεόφυτο. Με 10 από το 50′ αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Σιόντη.

Γκολ και χαμένο πέναλτι σε 20′ ο ΠΑΣ!

Η ομάδα των Ιωαννίνων μπήκε πολύ πιο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε να πατά καλύτερα στο γήπεδο σε αντίθεση με τον Ατρόμητου που είχε πολλές αλλαγές και… ψαχνόταν. Οι φιλοξενούμενοι, απείλησαν μόλις στο 5′ με τον Κρίζμαν και τον Θεοδωράκη να σώζει.

Τελικά, ό,τι δεν πέτυχε σε αυτή τη φάση ο επιθετικός του ΠΑΣ, το έκανε στο 18′. Ο Γιάκος πέρασε ωραία κάθετα στον Κριζμάν κι αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Θεοδωράκη για το 0-1. Η υπεροχή του ΠΑΣ τον έφερε και κοντά στο 0-2, όταν δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι που τα είχαν… χαμένα έκαναν και πέναλτι!

Ο Κούζικ προσπάθησε να βρει συμπαίκτη του, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καρασαλίδη και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κρίζμαν, με τον Θεοδωράκη να πέφτει στη δεξιά γωνία και να σώζει.

Δύο δοκάρια ο Ατρόμητος, γκολ ο ΠΑΣ!

Από το πέναλτι και μετά λες και οι ποδοσφαιριστές του Κάναντι ξύπνησαν και κυριάρχισαν στον αγωνιστικό χώρο! Στο 22′, ο Γιαννούλης έπιασε ένα τρομερό σουτ κι είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Επόμενη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 34′, όταν ο Μπρούνο πέρασε στον Μούγιακιτς ο οποίος πλάσαρε τον Νεόφυτο που έπιασε το πλασέ του.

Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε και η μεγαλύτερη φάση των Περιστεριωτών και το δεύτερο δοκάρι. Ο πολύ δραστήριος Μπρούνο, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά κι έκανε το γύρισμα, με τον Κωτσόπουλο να σουτάρει και η μπάλα να σταματά για δεύτερη φορά στο αριστερό δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μούγιακιτς έκανε το σουτ από πολύ κοντά με τον Νεόφυτο όμως εντυπωσιακά να διώχνει σε κόρνερ.

Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε τελικά και δεύτερο τέρμα. Σε μια ανύποπτη φάση, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Καρασαλίδη κι έφτασε στον Ξύδα ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή κέρδισε τον Θεοδωράκη για το 0-2 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Με 10 οι φιλοξενούμενοι, τους κράτησε ο Νεόφυτος!

Ο Ατρόμητος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του δεύτερου ημιχρόνου. Σε αυτό βοήθησε και η αποβολή του Σιόντη στο 50′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Περιστεριώτες γνώριζαν πως έπρεπε να τα δώσουν όλα και να βγουν μπροστά ώστε να φτάσουν στα δύο τέρματα που χρειάζονταν.

Έτσι κι έγινε και στο δεύτερο μέρος κυριάρχησαν έχοντας τον απόλυτο έλεγχο μέχρι και το 90′. Ωστόσο βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Νεόφυτο που είχε απαντήσεις σχεδόν σε όλες τις φάσεις που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι. Στο 62′ ο Γιαννούλης προσπάθησε να τον αιφνιδιάσει με απευθείας κόρνερ, με τον Έλληνα γκολκίπερ να έχει απάντηση. Το ίδιο και στο σουτ του Μπρούνο στο 64′.

Στο 73′ οι γηπεδούχοι φωνάζουν για πέναλτι πάνω στον Μούγιακιτς, κάτι που κάνουν και 79′ σε μια φάση που φαίνεται πως ο Μιχαήλ είχε αγκαλιάσει τον Κουλούρη και τον ξάπλωσε στο έδαφος. Ο Ατρόμητος, τρία λεπτά πριν από αυτή τη φάση, είχε βρει τρόπο να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Εκτέλεση κόρνερ του Γιαννούλη, κεφαλιά του Κουλούρη κι 1-2.

Από εκεί και πέρα ο Νεόφυτος κράτησε το τρίποντο για την ομάδα του. Στο 79′ το σουτ του Ουγκράι πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 81′ έβγαλε την σέντρα σουτ του Γιαννούλη. Ωστόσο, η τεράστια επέμβαση που κράτησε και τη νίκη για τον ΠΑΣ ήρθε στο 89′. Τότε ο Χατζηισαΐας έπιασε καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Γιαννούλη, αναγκάζοντας τον Νεόφυτο στην απόκρουση της αναμέτρησης.

Κάπως έτσι το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΣ Γιάννινα πλέον να είναι το απόλυτο αφεντικό του πρώτου ομίλου και τον Ατρόμητο να μην έχει κανένα περιθώριο για γκέλα κόντρα σε Ηρακλή και Θύελλα Καμαρίου.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Νάτσος, Γιαννούλης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Γαρουφαλιάς (65′ Μάντσον), Ούμπιδες, Μούγιακιτς, Ουγκράι (84′ Χατζηισαΐας), Μπρούνο, Κωτσόπουλος (46′ Κουλούρης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Νεόφυτος, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος (62′ Μπουκουβάλας), Κρίζμαν, Ευαγγέλου, Γιάκος (75′ Αθανασιάδης), Σιόντης, Κακούμπα, Κούζικ, Ξυδάς (55′ Σκόνδρας), Κάστρο

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1. ΠΑΣ Γιάννινα 3
2. Ατρόμητος 0
3. Ηρακλής 0*
4. Θύελλα Καμαρίου 0*

*Αγωνίζονται την Πέμπτη.

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πασάς» στη Ριζούπολη ο ΠΑΣ Γιάννινα

«Τραίνο» πάνε τα… μωρά του Δώνη με τρίτη διαδοχική τριάρα! (Βίντεο)

Δικαστής και εκτελεστής ο Πρίγιοβιτς – Έσπασε τα δοκάρια η ΑΕΚ (Βίντεο)