Χασάν και… επόπτης λύτρωσαν τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη

Με γκολ του Χασάν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Ο αγώνας όμως στιγματίστηκε από την ακύρωση κανονικού γκολ του Πανιωνίου.

Με τη νίκη αυτή οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 4/4 στο φετινό πρωτάθλημα και ανέβηκαν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ο Πανιώνιος έμεινε στον έναν πόντο.

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γκολ. Ο Ολυμπιακός μέσω της κατοχής μπάλας και της κυκλοφορίας της και ο Πανιώνιο κυρίως μέσω αντεπιθέσεων.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον Ολυμπιακό στο 15’, όταν ο Γκερέρο σούταρε χωρίς ισορροπία από καλή θέση και αστόχησε. Το ίδιο έκανε σε δύο περιπτώσεις, αμφότερες μετά από ασίστ του Ομάρ, και ο Φετφατζίδης, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή (17’) και σούταρε πάνω από τα δοκάρια από πλεονεκτική θέση (20’). Ο Πανιώνιος «απάντησε» με δύο επικίνδυνα σουτ του Μασούρα που πέρασαν άουτ (21’ και 22’), ενώ στο 29’ ο Γκερέρο σπατάλησε τη μεγαλύτερη φάση του Ολυμπιακού, πλασάροντας άουτ σε τετ α τετ μετά από υπέροχη μπαλιά του Φορτούνη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία για τον Πανιώνιο, καθώς στο 49’ η μπάλα έφτασε στον Κόρμπο, ο οποίος πλάσαρε τον Γιαννιώτη από το ύψος του πέναλτι, με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να κάνει καταπληκτική απόκρουση!

Στο 63’ το παιχνίδι πήρε.. φωτιά, αφού ακυρώθηκε λανθασμένα καθαρό γκολ του Πανιωνίου. Ο Ντουρμισάι πέρασε κάθετη πάσα στον Μασούρα, αυτός σκόραρε σε τετ α τετ με τον Γιαννιώτη, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας άσος καλυπτόταν από τον Βούκοβιτς τουλάχιστον ένα μέτρο!

Στο 67’ λίγο έλειψε ο Ολυμπιακός να μπει μπροστά στο σκορ, αλλά ο Κότνικ, που είχε περάσει αλλαγή αντί του τραυματία Μανοΐλοβιτς έκανε μεγάλη απόκρουση σε δυνατό σουτ του Νάτχο.

Στο 80’ και στο 84’ ο Σπιριντόνοβιτς έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον Πανιώνιο, σουτάροντας ελάχιστα άουτ, όμως ο Χασάν ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος. Ο Αιγύπτιος σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ομάρ στο 92’, χαρίζοντας μια περιπετειώδη νίκη στον Ολυμπιακό!

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-1 (Novasports 1)

Γκολ: -90’+2′ Χασάν

Κίτρινες κάρτες: Ντουρμισάι, Τσιλούλης – Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας

Κόκκινες κάρτες: –

Πανιώνιος: Μανοΐλοβιτς (62′ Κότνικ), Τσιλούλης (80′ Μανθάτης), Παπαγεωργίου, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας (83′ Οικονομίδης), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι.

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (73′ Χασάν), Καμαρά, Φετφατζίδης, Φορτούνης (58′ Νάτχο), Ποντένσε, Γκερέρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δικαστής και εκτελεστής ο Πρίγιοβιτς – Έσπασε τα δοκάρια η ΑΕΚ (Βίντεο)

«Τραίνο» πάνε τα… μωρά του Δώνη με τρίτη διαδοχική τριάρα! (Βίντεο)