«Γεννήθηκε» υπερτυφώνας-τέρας στον Ειρηνικό που μπορεί να γίνει ο ισχυρότερος του έτους

Ένας νέος πολύ ισχυρός τυφώνας έχει “γεννηθεί” στο Δυτικό Ειρηνικό και απειλεί τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και τις νότιες περιοχές της Κίνας.

Ο λόγος για τον “Kong-Rey”, όπως τον έχουν βαφτίσει οι μετεωρολόγοι, ο οποίος έχει περάσει με μια απίστευτα γρήγορη διαδικασία, τις τελευταίες 24 με 36 ώρες, από Κατηγορία 1 σε Κατηγορία 4 + / 5. Σύμφωνα με το Severe Weather Europe, οι άνεμοι που “συνοδεύουν” τον τυφώνα φθάνουν τα 160 μίλια ανά ώρα, ή 260 χιλ. ανά ώρα, κάτι που τοποθετούν τον Kong-Rey σε δύναμη κατηγορίας 5!

Οι μετεωρολόγοι που παρακολουθούν το φαινόμενο μέσω δορυφόρων, κάνουν λόγο για περαιτέρω ενίσχυση του τις επόμενες 24 ώρες. Με αυτό να σημαίνει ότι αύριο μπορεί να δούμε τον ισχυρότερο υπερτυφώνα της χρονιάς, όπως επισημαίνουν.

Ο υπερτυφώνας έρχεται την στιγμή που ένας άλλος τυφώνας, ο Trami, είναι ακόμα ισχυρός με ανέμους που φθάνουν τα 150 χιλ. την ώρα και πλήττει την Ιαπωνία, η οποία ήδη θρηνεί δυο νεκρούς και έχοντας πάνω από 120 τραυματίες.

Ο Kong-rey βρίσκεται περίπου 903 μίλια νοτιοανατολικά από τις ακτές της Οκινάουα, και υπολογίζεται ότι θα φθάσει στις ακτές της Ιαπωνίας το τέλος της εβδομάδος .

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Τρομακτικός ακόμα και από το διάστημα» ο γιγαντιαίος τυφώνας Φλόρενς (Εικόνες)

Δεκάδες νεκροί και βιβλική καταστροφή στις Φιλιππίνες από τον υπερτυφώνα Μανγκούτ

Τρόμος στις Φιλιππίνες από τυφώνα-τέρας έναν από τους ισχυρότερους στην ιστορίας της

Νέος υπερτυφώνας απειλεί Ταϊβάν και Ιαπωνία – Εκπληκτικές εικόνες από το διάστημα (Pics)