Συγκλονίζει το ναυάγιο σκάφους ανοιχτά της Κω – Μετέφερε μετανάστες [vid’s]

Ορισμένοι άνθρωποι πνίγηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από τη βύθιση πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός), ανοιχτά της δυτικής ακτής της Τουρκίας, μετέδωσε το δίκτυο NTV.

Ναυάγιο σημειώθηκε νωρίτερα ανοιχτά της Κω, σε σκάφος 6 μέτρων που μετέφερε 30 μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Οι διασωθέντες μεταφέρονται στην Αλικαρνασσό.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σκάφος επέβαιναν 30 άτομα, από τα οποία έχουν διασωθεί 5 άντρες, 4 γυναίκες και 3 παιδιά.


Όπως αναφέρει το NTV, τα τρία παιδιά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο διασωθέντες έχασαν τη ζωή τους ενώ μεταφέρονταν στο νοσοκομείο, αλλά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός των νεκρών.

Οι εικόνες των δυο βίντεο κόβουν την ανάσα και γεμίζουν ερωτηματικά και σκέψεις. Διασώστες που έχουν σπεύσει στην περιοχή, προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε μικρά παιδιά, ακόμη και βρέφη που όπως είναι λογικό είναι έντρομα και παγωμένα.

Δείτε, επίσης:Ερντογάν για το Μπαρμπαρός: «Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να διασφαλύσουμε τα συμφέροντά μας»