Καμμένος και Ζάεφ δοκιμάζουν τις αντοχές του Τσίπρα

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα ο Πάνος Καμμένος στέλνει τροχιοδεικτικά στο Μέγαρο Μαξίμου, απειλώντας ότι όταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία στο Σκοπιανό εκείνος θα παραιτηθεί και θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση

Από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι μπορεί να είναι η τελευταία φορά που επισκέπτεται στρατιωτικά φυλάκια με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Σε περίπτωση που έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Αμυνας και θα αποχωρήσω από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Είναι καθήκον μου να το κάνω αυτό. Από εκεί και πέρα, το στράτευμα δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά», τόνισε με νόημα ο κ. Καμμένος. Είχαν προηγηθεί ανάλογες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας από την Κύπρο, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η τακτική Καμμένου να επαναλαμβάνει συνεχώς την απειλή του για αποχώρηση από την κυβέρνηση έχει ως πρώτο αποδέκτη το Μαξίμου, που παρακολουθεί με αμηχανία τις κινήσεις του κυβερνητικού του εταίρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΑΝ.ΕΛ. θεωρούν πως η άτυπη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα να συζητήσουν την άνοιξη ξανά το θέμα της συμφωνίας δεν έχει πλέον καμία ισχύ, καθώς οι διαδικασίες στα Σκόπια έχουν επισπευσθεί, διαψεύδοντας τις προβλέψεις του κ. Καμμένου, ενώ και οι νέες αλυτρωτικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ δημιουργούν νέα πολιτικά δεδομένα.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις στην Ελλάδα, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, που επιμένει να υποστηρίζει ότι έχει εξαλειφθεί κάθε αλυτρωτική διάθεση από τη γείτονα χώρα. Την ίδια στιγμή, οι δηλώσεις Ζάεφ βάζουν εμπόδια στον ΣΥΡΙΖΑ για την εξεύρεση «προθύμων» βουλευτών, στους οποίους στηρίζεται για την κύρωση της συμφωνίας με 151 ψήφους.

Διαβάστε, επίσης:Πολάκης για Κουφοντίνα και τρομοκρατία: Τα ΜΜΕ της σαπίλας πουλάνε τρόμο