Τα αμερικανικά στρατεύματα αποσύρονται από την Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν την απόσυρση στρατευμάτων από τη Συρία, καθώς μπαίνουν σε μια νέα φάση της εκστρατείας τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, υποστηρίζοντας ότι το “χαλιφάτο” των τζιχαντιστών ηττήθηκε.

“Οι νίκες αυτές επί του ΙΚ στη Συρία δεν σηματοδοτούν το τέλος του Διεθνούς Συνασπισμού ή της εκστρατείας του. Ξεκινήσαμε να φέρνουμε στις ΗΠΑ τα στρατεύματα καθώς μεταβαίνουμε στην επόμενη φάση αυτή της εκστρατείας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Σάρα Σάντερς.

Από την ανακοίνωση της εκπροσώπου δεν είναι σαφές αν θα αποχωρήσουν και οι περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες που που βρίσκονται στη Συρία και πότε θα γίνει αυτό. Η Σάντερς άφησε όμως να εννοηθεί ότι η Ουάσινγκτον θα παραμείνει, σε κάποιο βαθμό, δεσμευμένη στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών. “Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι έτοιμες να επαναδεσμευθούν σε όλα τα επίπεδα για να υπερασπιστούν τα αμερικανικά συμφέροντα όποτε είναι αναγκαίο και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να στερήσουμε από τους ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες εδάφη, χρηματοδότηση, υποστηρίξη”, σημείωσε.

Σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, όλο το προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που βρίσκεται στη Συρία θα αποχωρήσει μέσα σε 24 ώρες. Οι στρατιωτικές δυνάμεις θα αποσυρθούν όταν ολοκληρωθεί και η τελευταία φάση της τελευταίας επιχείρησης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία αναμένεται ότι θα είναι μεταξύ 60 και 100 ημερών, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίθεση Συρία – Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι με Αναστασιάδη

«Αποστολή εξετελέσθη»: To tweet του Τραμπ για τη Συρία

Ενημερώνεται εκτάκτως το ΝΑΤΟ για τις επιχειρήσεις στη Συρία