“Βόμβα” στην Πάτρα: Πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ από την Παναχαϊκή

Με το “αριστερό” ξεκίνησε το 2019 για τον ΠΑΟΚ. Ο “Δικεφάλος” -ενδεχομένως κι επηρεασμένος από το μεταγραφικό σίριαλ με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς– γνώρισε την ήττα (2-1) στην Πάτρα από την Παναχαϊκή για το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων ματς στο πλαίσιο των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτή ήταν η πρώτη ήταν τον κάτοχο του τίτλου μετά από 15 αήττητες αναμετρήσεις στη διοργάνωση. Ήταν, παράλληλα, και η πρώτη στην Ελλάδα την τρέχουσα σεζόν. Ο Μπαστακός άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Πάτρας στο 35′, ο Καρέλης ισοφάρισε στο 56′ και ο Λουμπαρδέας στο 68′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ νίκης (2-1) των γηπεδούχων. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Είναι προφανές ότι η ιστορία με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς – ανεξάρτητα της έκβασής της – έχει επηρεάσει τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Λογικό, καθώς ο Σέρβος απουσιάζει από τις προπονήσεις, βρέθηκε στο Ντουμπάι, το θέμα με την Αλ Ιτιχάντ έχει αναδειχθεί σε μεταγραφικό σίριαλ.

Λογικό, γιατί δεν πρόκειται για τον οποιονδήποτε, αλλά για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας και δεύτερο της Super League. Τον άνθρωπο που έχει πάρει επ’ ώμου τα ντέρμπι, αλλά κι έχει σημαντική ευθύνη για την πορεία του “Δικεφάλου” σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν.

Το πόσο επηρεασμένοι ήταν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου φάνηκε από τη συνολική αντίδραση. Σύγχυση, αφηρημάδα, σε μερικές στιγμές και άγχος.

2. Η “ΠΛΗΓΗ” ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ εντοπίστηκε στη μεσαία γραμμή. Εβγέν Σάχοβ και Μαουρίσιο έχασαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, όπως κι όλον τον χώρο του κέντρου. Η βοήθεια που έδωσε η τριάδα μπροστά τους – αποτελούμενη από τους Ουάρντα, Λημνιό και Ελ Καντουρί – δεν ήταν τόσο μεγάλη ανασταλτικά. Ή τουλάχιστον – εκ του αποτελέσματος – δεν κρίθηκε επαρκής.

Σε μια από τις λίγες στιγμές που η ανάπτυξη έγινε με ορθό τρόπο, κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Σάχοβ είχε το καθαρό μυαλό, ψηλά το κεφάλι, είδε τον Λημνιό, εκείνος έκανε τη σέντρα κι ο Καρέλης που βρέθηκε στο σωστό σημειο, τη σωστή στιγμή, έκανε τη δουλειά του.

3. ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ
Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Πασχαλάκης είχε κακή αντίδραση στο σουτ του Παναγιώτη Κυνηγόπουλου, με αποτέλεσμα ο Μιχάλης Μπαστακός να μπορέσει ν’ ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση. Η αλήθεια είναι ότι η συνολική αμυντική αντίδραση του “Δικεφάλου” ήταν κακή σε αυτή τη φάση.

Αλλά, ο τερματοφύλακας με την απόκρουσή του έδωσε την ευκαιρία για ριμπάουντ, κάτι που δεν άφησε να πάει ανεκμετάλλευτο ο επιθετικός των γηπεδούχων. Στο δεύτερο της Παναχαϊκής – και τρίτο του ματς – μπερδεύτηκε με τον Στέλιο Κίτσιου. Φαίνεται ξεκάθαρα στο video ότι επικράτησε σύγχυση μεταξύ τους για το ποιος θα έβγαινε να μαρκάρει τον Νίκο Λουμπαρδέα.

4. Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ “ΚΛΕΨΕΙ”, ΕΠΑΙΞΕ “ΣΤΑ ΙΣΑ”
Θα ήταν άδικο να μην αφιερωθούν μερικές λέξεις στην Παναχαϊκή, την ομάδα που επικράτησε δηλαδή. Πόσο μάλλον, από τη στιγμή που η ομάδα της Πάτρας δεν κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Αγυιάς για να “κλέψει” το ματς, αλλά το έπαιξε “στα ίσα”. Τόσο πριν ανοίξει το σκορ, όσο και μετά. Τόσο όταν ισοφαρίστηκε, όσο κι όταν ανέκτησε το προβάδισμα.

Γήπεδο: Αγυιάς

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής), Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Ευβοίας)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Παπατόλιος, Ελευθεριάδης (67′ Καρατσανάκοφ), Πλέγας, Αργυρόπουλος (61′ Κολ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (81′ Μωραΐτης).

ΠΑΟΚ(Ραζβάν Λουτσέσκου):: Πασχαλάκης, Κίτσιου, Τόσκα, Βαρέλα, Μαλεζάς (73′ Μπίσεσβαρ), Σάχοβ, Μαουρίσιο (81′ Λέο Ζαμπά), Λημνιός, Ουάρντα (66′ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Καρέλης.

Γκολ: 35′ Μπαστακός, 68′ Λουμπαρδέας / 56′ Καρέλης

Πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα κρίνονται σήμερα για Πρίγιοβιτς – Σε «αναμμένα κάρβουνα» ο ΠΑΟΚ